FOTO. Peste 100 de elevi din Sălaj, prinși de polițiști în baruri, la țigară și păcănele

Navo cover cover cover

La finele lunii ianuarie, pentru prevenirea fenomenului de absenteism școlar, polițiștii și jandarmii sălăjeni au efectuat verificări în 92 de unități de alimentație publică amplasate în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, în special a celor care comercializează sau expun spre vânzare băuturi alcoolice, țigări sau alte produse din tutun. De asemenea, au fost verificate 20 de localuri care exploatează jocuri de noroc și pariuri sportive, au fost legitimate 234 de persoane și au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 conform prevederilor Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun și alte 5 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.

Salajul liber Pub

În cadrul activităților desfășurate, polțiștii și jandarmii sălăjeni au identificat 108 elevi care absentau nejustificat de la școală, acestora fiindu-le explicată importanța frecventării orelor de curs, dar și respectarea regulamentelor școlare.

Principalul risc care derivă din lipsa de la școală a elevului îl reprezintă activitățile pe care adolescentul le face când absentează, respectiv consumul de tutun, alcool sau droguri, precum și implicarea acestuia în activități cu potențial infracțional.

De asemenea, în cadrul acțiunii, polițiștii de prevenire și de siguranță școlară sălăjeni au desfășurat activități educativ-preventive la Liceul Tehnologic „Octavian Goga” din Jibou, Școala Gimnazială din Buciumi și la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din Jibou, abordând împreună cu elevii, teme privind comportamentul acestora în şcoală şi în societate, importanţa frecventării orelor de curs, prevenirea consumului de droguri şi riscurile asociate acestuia, precum şi respectarea reglementărilor şcolare, pentru ca aceştia să nu devină autori sau victime ale unor infracţiuni.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.