FOTO. Cum arată foișorul care s-a prăbușit peste Virgil Țurcaș. Cum au scăpat cu viață ceilalți participanți datorită unui ciubăr

Navo cover cover

Virgil Țurcaș (53 ani) s-a stins astăzi din viață, după ce acoperișul unui foișor s-a prăbușit peste acesta. Subprefectul Sălajului nu a mai avut nicio șansă. Totul s-a petrecut la o ședință a celor de la ECODES Sălaj.

Salajul liber Pub

Norocul celorlalți participanți, așa cum ne mărturisesc aceștia, a fost faptul că acoperișul a căzut într-o parte peste un ciubăr, și nu a ajuns până la nivelul solului, astfel că au avut șansa de a scăpa repede din calea acoperișului. Lângă ciubărul care a atenuat căderea s-au aflat Cosmin Vlaicu, secretarul județului Sălaj și Claudiu Bîrsan, vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj. Șansa celor doi a fost ciubărul care a atenuat prăbușirea acoperișului și au reușit repede să sară în exterior. Alte persoane din cadrul Ecodes au scăpat după ce au auzit vântul care a smuls acoperișul și au sărit în spate, după cum ne mărturisesc sursele prezente la eveniment.

Din păcate, Virgil Țurcaș nu a mai reușit să scape cu viață. 10 persoane s-au chinuit să ridice grinzile acoperișului de pe acesta, dar nu au reușit din cauza greutății. Fosta angajată la Prefectura Sălaj, Zamfira Pușcaș a fost cea care a sunat la 112, în timp ce trei persoane au încercat să-l resusciteze pe acesta până la venirea ambulanței și a elicopterului SMURD. Marian Mirișan, primarul din Horoatu Crasnei, comuna unde s-a întâmplat tragedia a fost și el lucid, și-a păstrat calmul și a ajutat echipajele medicale să ajungă la fața locului.

În cauză s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.