FOTO. Braconier, prins de jandarmi pe Someș, în Benesat

Navo cover Navo cover

Un reprezentant al A.J.V.P.S. Sălaj a sesizat un echipaj de jandarmerie cu privire la comportamentul suspect al unei persoane aflate pe malul stâng al râului Someș, în apropierea localității Benesat.

Salajul liber Pub

În urma verificărilor, un bărbat de 31 de ani, domiciliat în județul Maramureș, a fost depistat în timp ce pescuia prin metoda interzisă numită „greblare”. Incidentul a avut loc sâmbătă, 14 ianuarie a.c., în jurul orei 16.40.

În cauză, jandarmii au întocmit de acte de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 64, lit. „j”, din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, respectiv „pescuitul cu japca, cu ostia, sulița, țepoaica și cu orice alte unelte înțepătoare sau agățătoare, prin greblare sau harponare”.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării: 1 undiță cu mulinetă, 19 plumbi cilindrici, 17 ancore triple și un cârlig.
Actele de constatare vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou pentru continuarea cercetărilor.
În anul 2022, la regimul piscicol, jandarmii sălăjeni cu constatat 11 fapte de natură penală și au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 21.250 lei.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.