Foișorul unde a murit Virgil Țurcaș NU avea autorizație de construcție. Cazul a fost preluat de Parchetul Sălaj

Navo Navo cover

Virgil Țurcaș (53 ani), subprefectul PNL al județului Sălaj s-a stins ieri, la ora 15.40, din viață, după ce acoperișul unui foișor s-a prăbușit peste acesta, după o rafală de vânt în localitatea Hurez din comuna Horoatu Crasnei. Virgil Țurcaș se afla în calitate de invitat la o ședință a ADI Ecodes privind gestiunea deșeurilor din județul Sălaj.

Salajul liber Pub

La un moment dat, în timpul discuțiilor, o rafală de vânt a venit dinspre Măgura Priei spre zona cabanei, iar acoperișul s-a desprins și a căzut peste participanți. Unii au reușit să scape, dar patru persoane au fost rănite în urma evenimentului, din care, Virgil Țurcaș cel mai grav.

Ieri, 21 iunie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, dar astăzi dosarul a fost preluat de instanța mai mare în grad, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, unitate condusă de prim-procurorul Sorin Flonta.

Tot astăzi s-a aflat că atât foișorul unde a avut loc evenimentul, cât și cabana unde au fost aceștia prezenți nu avea autorizație de construire.

„Ne-am uitat în arhiva Primăriei Horoatu Crasnei și nu am găsit nicio autorizație de construire pentru acea cabană și acel foișor”, ne-a declarat primarul comunei, Marian Mirișan.

Cabana unde s-a petrecut tragedia este situată în localitatea Hurez din comuna Horoatu Crasnei, la ieșirea din sat. Martorii oculari ne-au povestit chiar că drumul până la cabană a fost foarte dificil, fiind nevoiți să treacă sute de metri inclusiv print-o vale cu apă.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.