Florin Iordache vrea să revigoreze economia Zalăului prin realizarea unui parc industrial

Candidatul USR-PLUS la funcția de primar al Zalăului, Florin Iordache este de părere că Zalăul trebuie să aibă o economie puternică și diversificată.

Astfel, Municipiul Zalău prezintă oportunități de dezvoltare economică neexploatate. Resursele sunt fie risipite, fie utilizate ineficient. Cele câteva oaze de competitivitate sunt mai degrabă sufocate de un climat instabil de reglementare, de neîncredere și de dificultatea accesului la factorii de producție – muncă, infrastructură, capital.

Resursele naturale se consumă haotic, mediul natural și social se degradează încet, dar sigur. Resursa umană este în declin, atât cantitativ (migrație, natalitate, morbiditate), cât și calitativ (educație/formare). Statul este ineficient, cu politici discreționare și cu un cadru legal stufos și incoerent ce frânează inițiativa antreprenorială.


Alternativa propusă este aceea de a reface punți pentru crearea de valoare economică prin investiții bine țintite pentru crearea parcului industrial, pregătirea forței de muncă prin sprijinirea învățământului dual, încurajarea antreprenoriatului și a producătorilor locali, facilitarea inovarii și a accesului la noile tehnologii, atragerea de talent și capital. Zalăul poate excela la nivel regional.

USR-PLUS va sprijini o economie locală 𝒑𝒆𝒓𝒇𝒐𝒓𝒎𝒂𝒏𝒕𝒂̆, 𝒅𝒊𝒗𝒆𝒓𝒔𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕𝒂̆ și rezistentă la crize economice, în care serviciile și producția de bunuri au o valoare adăugată mai mare, cu suport tehnologic modern, aducând resurse suplimentare administrației locale.

Florin Iordache are în plan construirea unui parc industrial care poate salva economia Zalăului. 

Pașii pentru realizarea unui parc industrial în oraș sunt următorii:

– identificarea spațiului necesar, ținând cont de investiția necesară în utilități;
– ieșire rapidă către șoseaua de centură ;
– accesul angajaților cu ajutorul transportului public;
– dialog transparent cu posibilii mari investitori, astfel încât orașul să aibă beneficii multiple din investiție.

După ce va fi realizat acest parc industrial, Florin Iordache este de părere că orașul va avea un suflu nou, iar economia municipiului va merge din ce în ce mai bine.

Acest material a fost comandat de Partidul Libertate, Unitate si Solidaritate Filiala Salaj (parte a aliantei electorale “Alianta USR PLUS”) si realizat de operatorul economic SC Sălajul Liber SRL intr-un tiraj de 1 exemplar. Cod unic de identificare: 21200391.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.