Filmare aeriană cu traseul Autostrăzii Zimbor – Poarta Sălajului

Navo cover cover cover cover cover

Asociația Pro Infrastructura a realizat în premieră o filmare aeriană cu traseul viitorului tronson Zimbor – Poarta Sălajului a Autostrăzii A3 ce trece prin județul Sălaj.

Salajul liber Pub

Pro Infrastructura transmite că deși acest segment de autostradă de 12,2 km a fost adjudecat de UMB pentru 680 de milioane de lei în iunie 2020, lucrările nu vor începe în acest an, deoarece Ministerul Transporturilor și CNAIR nu au reușit să lanseze procedurile pentru realizarea exproprierilor necesare.

Salajul liber Pub

Se observă în filmare relieful extrem de dificil și pe alocuri accidentat, cu alunecări de teren active și zone mlăștinoase ce ascund posibile izvoare subterane. Toate aceste elemente fac din acest sector unul dintre cele mai dificile tronsoane de autostradă contractate până în prezent în România.

Pro Infrastructura:

Solicităm ministrului Bode și celorlalți decidenți din Ministerul Transporturilor și din CNAIR:
1. să urgenteze realizarea exproprierilor,
2. să deblocheze și să finalizeze licitația pentru realizarea documentațiilor cadastrale aferente terenurilor afectate de autostradă și
3. să întreprindă toate demersurile necesare către Ministerul Apelor și Pădurilor pentru scoaterea din circuitul forestier a suprafețelor împădurite de pe traseu.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.