Fascinanta poveste de viață a noului preot din Dobrin – este pilot de aeronavă ușoară, ceasornicar și un exemplu în comunitate

Navo cover cover

Paul Tudor Turc (31 ani) este noul preot din Parohia Dobrin, după ce Ioan-Sergiu Gaga, cel care a slujit aici din 2014, s-a mutat la Biserica Ortodoxă „Sfântul Ioan Botezătorul” din incincta Unității Militare Zalău.

Salajul liber Pub

Paul Tudor Turc este un tânăr din satul Cristolțel, foarte apreciat în comunitate și un exemplu care demonstrează că atunci când vrei, poți să realizezi orice îți propui. Prin muncă și perseverență acesta a reușit să dobândească mai multe calități, printre care acea de a pilota avioane ușoare, cât și să realizeze ceasuri.

Paul Tudor Turc a absolvit Liceul Ortodox din Zalău, iar în 2010 s-a înscris la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca. Tot atunci, pentru că avea prea mult timp liber la dispoziție, a început să învețe meseria de ceasornicar de la un prieten. Acesta ne mărturisește că a fost un autodidact și în timp a reușit să învețe în detaliu tainele nespuse ale mecanismelor ceasurilor, astfel încât să poată să-și deschidă propria ceasornicărie. Paul Tudor Turc nu doar repară ceasuri, cât și produce la comandă.

Pe lângă activitatea de ceasornicar, tânărul preot este și pilot de aeronavă ușoară. Încă nu a reușit să-și achiziționeze propria aeronavă, dar colaborează cu cei de la Aeroclubul României.

Teologul Paul Tudor Turc a a fost hirotonit întru diacon de către Episcopul Sălajului, Preasfințitul Petroniu sâmbătă, 6 august la slujba religioasă de la Mănăstirea Voivodeni, iar duminică, 7 august, a fost hirotonit întru preot pe seama Parohiei Dobrin.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.