Exercițiu de imaginație: ce s-ar fi întâmplat dacă Bulgărean era în PSD?

Navo cover cover cover cover

Un scurt exercțiu de imaginație – ce s-ar fi întâmplat dacă Vasile Bulgărean, delcarat DEFINITIV de Înalta Curte de Casație și Justiție din România colaborator al securității, era membru PSD, nu PNL?

Salajul liber Pub

Foarte probabil, cei de la USR nu mai erau atât de agitați privind amplasarea unei statui a lui Mihai Viteazu în Zalău, așa cum sunt în marile orașe din întreaga lume (de statui zicem, nu de Mihai Viteazu, ca să înțelegeți și dvs) –  și aveau pe agenda publică acest caz. Acum bagă capul în pământ și tac, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, iar învățământul din Sălaj unde copiii sunt învățați despre suferința părinților din cauza Securității este condus chiar de către unul dintre colaboratorii acesteia.

Salajul liber Pub

Mult mai probabil, în timp ce se pozau pe la statuia lui Corneliu Coposu, declarându-se împotriva comuniștilor, cei de la PNL Sălaj, în frunte cu Paul Maghiu, istoric de meserie, ajuns șef peste județ (este administratorul public) s-ar fi dat de ceasul morții. La fel și Dinu Iancu Sălăjanu, domnul maestru, așa cum am auzit că i se adresează înalții politicieni când ajunge la București. Probabil nu am mai fi încăput de lozincile acestora.

Ca un mic exemplu, în cazul lui Tiberiu Marc, fostul președinte al PSD Sălaj, fără o decizie definitivă a instanței, a fost suficient un zvon ca liberalii să sară ca arși că „vai, ne conduc securiștii”. Acum? Cu dovada în mână? Liniște. Nimic.

Deci, să ne imaginăm valul de reacții fulger, zi de zi, dacă Vasile Bulgărean era PSD-ist. Totuși, Vasile Bulgărean este PNL-ist. Iar opinia publică tace, și cei care nu au tăcut, s-au ales cu articolele șterse din mediul online. Ba chiar colegii din breaslă, neputincioși, și-au acuzat pe la colțuri patronii de cenzură.

Deci, dacă ești în PNL, poți fi și securist și condamant penal (vezi cazul Septimiu Țurcaș), pentru că lozinca „fără penali” e bună, dar nu atunci când vine vorba de liberali.

EDITORIAL

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.