EXCLUSIV. PSD a pierdut războiul deschis „pe frontul” educației din Sălaj. Decizia înțeleaptă a inspectorului Vasile Bulgărean

Navo cover cover cover cover cover

În această dimineață, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Sălaj a avut loc ședința Consiliului de Administrație. În cadrul ședinței s-au discutat cererile depuse de către profesori pentru a fi detașați pe posturi de directori.

Salajul liber Pub

Deși PSD Sălaj a început un război privind învățământul, susținând că în ședința de astăzi, 20 august, Vasile Bulgărean o să schime pe criterii politice directori de școli din județ, nu s-a concretizat acuza social-democrată. Astfel, Inspectoratul Școlar nu a dorit să schimbe directorii, deoarece urmează un concurs pe aceste posturi. Mai mult, PSD-iștii l-au acuazt pe Vasile Bulgărean că a schimbat modul de numire al directorilor, însă decizia inspectorului a venit ca urmare a faptului că urmează un concurs pentru ocuparea posturilor, iar în prezent Inspectoratul Școlar a validat directorii pe două criterii clare – notele de la Examenul de Titularizare și în urma analizei unui CV.

Salajul liber Pub

De remarcat că s-au schimbat doar șase directori, acolo unde cei vechi nu și-au mai depus actele pentru un nou mandat, iar directorii de școli membri ai PSD au rămas în funcție. Directorii schimbați sunt la Școala din Zimbor, Bălan și Plopiș, respectiv la grădinițele nr 5, nr 12 și la cea din cartierul Păcii din Zalău.

Astfel, în funcție au fost menținuți oamenii PSD, respectiv Ioana Tuduce, consilier local al PSD în Zalău – director la Centrul de Excelență, Titus Câmpean, candidat al PSD la alegerile locale din 2020 – director la Liceul de Artă, Marius Pașca – director la școala din Mirșid și manager la echipa SCM Zalău, Livia Cheșeli – soția primarului PSD din Cristolț, Bianca Șerban sau Stelian Flonta, fostul președinte al PSD Șimleu Silvaniei.

Cei 6 directori noi sunt Ioana Stegerean la Școala Bălan, Ionela Bulzan la Școala Plopiș, Cristina Ungur la Grădinița nr 12 Zalău, Aurelia Cioban la Grădinița nr 5 Zalău, Antonela Marian la Grădinița Pinochio din cartierul Păcii, Zalău, respectiv Marian Martin la Zimbor.

Vom reveni cu detalii!

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.