EXCLUSIV! Lista primarilor care vor alegeri în PNL Sălaj și schimbarea lui Dinu Iancu-Sălăjanu

Navo cover cover cover

Apele s-au tulburat în PNL Sălaj la finele acestei veri, începutul toamnei, iar la ultima ședință extinsă a partidului s-a adus în discuție și chiar s-a supus la vot organizarea de alegeri pentru funcția de președinte al PNL Sălaj, scaun deținut la ora actuală de Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Salajul liber Pub

Nu este liniște deloc în PNL Sălaj, iar venirea acasă a Karinei Bode, soția secretarului general al PNL, Lucian Bode, este un semn că înalt demnitarul ar putea reveni să candideze în Sălaj. Un lucru de altfel foarte îmbucurător pentru mai mulți liberali cu funcții importante care își doresc fie revenirea lui Lucian Bode la Sălaj, văzut ca un salvator al situației din partid, fie schimbarea lui Dinu Iancu-Sălăjanu, cel mai probabil cu Bogdan Ilea, secretar de stat și liberalul cu cele mai multe voturi la alegerile parlamentare din Sălaj.

Patru au fost primarii care au votat și s-au exprimat public pentru organizarea de alegeri în PNL Sălaj, cât și pentru schimbarea lui Dinu Iancu-Sălăjanu. Au mai fost și alți primari ai PNL cooptați de cei patru pentru a vota pentru organizarea de alegeri, însă aceștia fie s-au răzgândit pe drumul spre sediu de partid, fie au fost de acord cu organizarea de alegeri, dar susținând că vor vota pentru Dinu Iancu-Sălăjanu.

Astfel, cei patru primari ai PNL Sălaj care au votat pentru organizarea de alegeri sunt Ioan Roșan de la Valcău de Jos, Sorin Romocea de la Benesat, Vasile Fodor de la Năpradea și Ioan Șandor de la Someș-Odorhei.

Surse din PNL Sălaj ne-au mărturisit că un alt primar care a susținut idea celor patru a fost cel de la Lozna, care a declarat la ședința dintre primari organizată la Gâlgău că va susține idea de a se realiza alegeri, dar s-a răzgândit când s-a supus la vot. Chiar și primarul de la Gâlgău a susținut că este de acord cu organizarea de alegeri, dar el a declarat că îl va susține pe Dinu Iancu-Sălăjanu.

Este totuși foarte probabil ca Lucian Bode să se întoarcă la Sălaj, spre satisfacția primarilor liberali, și să salveze ruptura dintre conducerea partidului și primari, după cum susțin sursele PNL Sălaj.

Distribuie articolul
Comentarii: 1

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.