EXCLUSIV! Condamnat la închisoare, doctorul Florin Secureanu s-a înscris la concursul pentru șefia Spitalului Jibou

Navo cover cover cover

Postul de manager al Spitalului Orășenesc Jibou a fost scos la concurs. Examenul va avea trei probe.  Înscrierile la concurs s-au încheiat astăzi, iar examenul va avea loc pe data da 16 mai.

La concurs s-au înscris 3 candidați – actualul manager Corina Micle, consilierul local din Jibou al USR, Cornel Pop și candidatul „surpriză”, doctorul Florin Secureanu, fostul director al Spitalului Malaxa din București.

Informația a fost confirmată de managerul Spitalului din Jibou, Corina Micle.

„Domnul Secureanu s-a înscris alături de mine și de celălalt candidat la concursul pentru funcția de manager al Spitalului Jibou”, ne-a declarat Corina Micle.

Fostul director al Spitalului „Malaxa” din București, Florin Secureanu, a fost condamnat pe 14 aprilie de Tribunalul Bucureşti la 5 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzat că a făcut plăţi nelegale către o firmă care a vândut spitalului produse fictive sau la suprapreţ.

Potrivit DNA, Secureanu şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară, în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucureşti şi ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009 – 2016, efectuarea unor plăţi în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unităţii sanitare către mai multe societăţi comerciale.

Florin Secureanu mai fusese trimis în judecată de DNA în mai 2017, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare – cinci fapte, dintre care una cu consecinţe deosebit de grave – şi luare de mită.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.