Eveniment inedit organizat de UDMR la Zalău, pentru a sărbători Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Navo cover cover cover cover cover

UDMR Sălaj, prin vocea deputatului Seres Denes ne-a transmis că mâine, pe 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni vor avea un eveniment inedit.

Salajul liber Pub

Manifestările dedicate zilei de 15 martie vor debuta la Biserica Reformată din Zalău, unde se va oficia un ceremonial religios, dar va avea loc și o depunere de coroane. Manifestările vor continua apoi la statuia Wesselenyi din centrul municipiului.

Salajul liber Pub

La statuia Wesselenyi va avea loc un moment artistic susținut de tinerii din UDMR Sălaj și se vor citi discursurile celor doi prim-miniștri, atât cel al României, cât și cel al Ungariei, după cum ne-a declarat Seres Denes.

Mai mult, evenimentul va fi, ca în anii trecuți, înainte de pandemie, unul spectaculos, cu torțe și evenimente specifice maghiarilor din județul Sălaj. Singurul aspect care nu va mai fi la fel ca înainte de pandemie este evenimentul de la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe care Seres Denes a decis că este mai bine să nu-l organizeze, pentru că „pandemia nu a trecut definitiv”, așa cum ne-a declarat liderul UDMR Sălaj.

Astfel de manifestări vor continua și în alte localități din județ, Crasna, Sărmășag, Șamșud, dar și în alte localități unde există comunitate de maghiari.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.