Evaziune fiscală de peste 700.000 de euro, descoperită de procurori la 3 firme din județul Sălaj

Navo cover cover cover

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că, prin rechizitoriul întocmit la data de 16 noiembrie s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului B.M.A.V., administrator al SC Bav lnvest SRL Creaca, pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală în fomă continuată.

Procurorii au descoperit faptul că în perioada noiembrie 2012 – decembrie 2013,  în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, acesta a înregistrat în contabilitatea societăţii cheltuieli nereale aferente unui număr de 134 de facturi fiscale fictive a căror valoare însumată a fost de 2.484.079 de lei, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale şi cu consecinţa cauzării unui prejudiciu în cuantum de 801.315 1ei.

Prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului B.D.N.A. pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată. În sarcina inculpatului B.D.N.A. s-a reţinut faptul că, în calitate de administrator al SC Energofhict SRL-D Apahida, în perioada noiembrie 2012 – martie 2014, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a înregistrat în contabilitatea societăţii cheltuieli nereale aferente unui număr de 175 de facturi fiscale fictive a căror valoare însumată a fost de 2.708.586 de lei, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale şi cu consecinţa cauzării unui prejudiciu în cuantum de 1.058.8261ei.

Totodată, în cadrul aceluiaşi dosar s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului S.G.D. pentru săvârşirea infiacţiunii de complicitate la evaziune fiscală în fomă continuată. Acesta este acuzat că  în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a emis facturi fiscale care nu reflectau operaţiuni reale, sprijinind prin aceasta înregistrarea respectivelor facturi în contabilitatea societăţilor administrate de inculpaţii B.M.A.V. şi B.D.N.A. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat în această cauză a fost de 1.860.141 lei.

În cauză, s-au luat măsuri asigurătorii până la concurenţa prejudiciului cauzat bugetului de stat, fiind instituite sechestre asupra conturilor deţinute de inculpaţii B.M.A.V. şi B.D.N.A. şi asupra unor autovehicule deţinute de aceştia.

Cu privire la măsuile asigurătorii instituite, prin rechizitoriu s-a fomulat propunere de menţinere a acestora, în confomitate cu dispoziţiile art. 330 Cod de procedură penală.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Sălaj, competent material şi teritorial să judece cauza în primă instanţă.

Precizăm faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.