Duba de Jandarmerie, transformată în Ambulanță în cazul femeii mușcate de un câine în Zalău. Ambulanța NU avea autospeciale disponibile

sos de centura cover

Deși s-a apelat la numărul de urgență 112 pentru a se solicita o ambulanță pe strada Dacia, acolo unde o femeie a fost sfâșiată de câine, nicio autospecială a Serviciului Județean de Ambulanță nu a putut interveni. Martorii oculari și cei implicați în eveniment susțin că li s-a transmis că Ambulanța nu are mașini disponibile pentru a interveni, decât peste 20 de minute.

Salajul liber Pub

În aceste condiții, așa cum transmit și sursele oficiale, cei care au intervenit la fața locului au fost jandarmii. Imediat după ce medicul veterinar Raul Negritaș a reușit să salveze victima dintre dinții câinelui câinelui, echipajul de la Jandarmerie a oferit câteva măsiuri de prim-ajutor, printre care și montarea unui garou.

Văzând că ambulanța nu ajunge la fața locului, jandarmii au fost eroii serii și au urcat victima în dubă. De acolo, victima a fost transportată cu duba de la Jandarmeria Sălaj la Unitatea de Primiri Urgențe.

Salajul liber Pub

Din păcate, starea victimei nu este stabilă!

„Miercuri, 31.03., în jurul orei 18.45, un echipaj de jandarmerie a fost solicitat să intervină pe strada Pomilor din municipiul Zalău, în urma unui atac canin. O femeie de 53 de ani a fost atacată şi muşcată la nivelul membrelor de un câine de talie mare. După acordarea primului ajutor, victima a fost transportată la U.P.U. Zalău. După identificarea proprietarului câinelui, jandarmii au întocmit acte de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „neluare de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, faptă prevăzută de O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi”, transmite oficial Inspectoratul Județean de Jandarmi Sălaj.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.