Două familii de refugiați din Ucraina, ajutați la Zalău de către Poliția Locală și Bogdan Ilieș

Navo cover Navo cover

Două familii de refugiați din Ucraina au primit ajutor săptămâna aceasta de la Poliția Locală Zalău, dar și de la tânărul Bogdan Ilieș, fost candidat independent la Consiliul Local Zalău.

Astfel, o familie de refugiați din Ucraina a ajuns la Zalău pe 8 Martie, seara. Cei care i-au ajutat să vină la Zalău au găsit ușa deschisă la Complexul Vegas din municipiu, unde Bogdan Ilieș le-a oferit cazare în mod gratuit. A doua zi, Bogdan Ilieș a fost cel care a sunat la Primăria Zalău și Poliția Locală pentru a solicita asistență în cazul familiei de refugiați.

Polițiștii locali au preluat familia alături de Radu Rus, consilier de protecție civilă din cadrul Primăriei Zalău. Cererea ucrainienilor era să stea la Zalău mai multe zile, dar nu în regim de pensiune, așa cum este la Complex Vegas, astfel încât Poliția Locală a identificat un apartament în cartierul Porolissum unde i-a cazat pe aceștia.

În aceeași zi, polițiștii locali au mai ajutat o familie de refugiați din Ucraina. Familia respectivă a fost preluată din zona Hanul Drumeților și a fost cazată la Hotel Stadion.

În ambele cazuri, Sorina Rus a oferit voluntar traducere pentru a putea facilita comunicarea cu refugiații ucrainieni.

De remarcat că pentru Bogdan Ilieș, aceasta este a treia familie de refugiați ajutată cu cazarea și masa în Zalău, dar acesta a fost prezent și la Vama Sighetu Marmației unde a oferit sprijin voluntarilor din punctul de frontieră.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.