Doliu în Episcopia Sălaj! Protopopul Zalăului a fost găsit decedat de părinții acestuia la casa parohială din Ciumărna

cover Navo Navo Navo cover Navo

Cătălin-Mircea Lucaci, protopopul Zalăului, a fost găsit decedat ieri după-masă în jurul orei 18.00 la casa parohială din localitatea Ciumărna. Anchetatorii susțin că cei care l-au găsit pe acesta fără suflare au fost chiar părinții protopopului.

Cătălin Lucaci avea doar 44 de ani și era unul dintre cei mai apreciați preoți din județul Sălaj. Acesta a absolvit Facultatea de Teologie din Oradea în anul 1999, iar un an mai târziu a fost hirotonit la Parohia Fetindia, unde a slujit până în anul 2012 când a ajuns la Parohia Ciumărna.

Protopopul a primit și mai multe distincții religioase ale Bisericii Ortodoxe –  Iconom (2005), Iconom Stavrofor (2012), Crucea Sălăjană (2019). Înainte cu o zi de marea veste tristă, protopopul a slujit alături de Preasfințitul Petroniu, episcopul Sălajului, la finalul slujbei acesta primind și o icoană în dar.

Cătălin Lucaci a fost și profesor de religie, fiind apreciat de toți colegii săi.

Anchetatorii și cei de la Inspectoratul Județean de Poliție susțin că preotul a fost găsit decedat în jurul orei 18.00 la casa parohială din Ciumărna chiar de către părinții acestuia. Tatăl protopopului este și el slujitor al lui Dumnezeu, acesta slujind în Zalău.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.