Doi miniștri, prezenți astăzi la Șimleu Silvaniei. Administrațiile PNL din Sălaj primesc finanțare pentru lucrări de investiții importante

Navo cover Navo cover

Administrațiile liberale dezvoltă comunitățile prin proiecte de investiții finanțate în cadrul programelor derulate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Acest semnal a fost transmis astăzi din Șimleu Silvaniei de către doi miniștri care au ajuns la poalele Măgurii.

Astfel, în urbea condusă de cel mai tânăr primar din România, Cristian Mihai Lazăr, au ajuns astăzi ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, cât și ministrul de Interne, Lucian Bode. La discuțiile cu cei doi miniștri au fost prezenți toți primarii liberali din județul Sălaj care astfel au primit garanții clare privind accesarea fondurilor guvernamentale pentru dezvoltarea comunităților locale.

Lucian Bode a transmis că a analizat astăzi stadiul investițiilor din Șimleu Silvaniei împreună cu Cseke Attila, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei și cu primarii liberali, accentul fiind pus pe proiectele derulate prin Compania Națională de Investiții (CNI) și Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.

Ministrul de Interne și liderul PNL, Lucian Bode transmite că există oportunităţi de finanţare „pe care nu avem voie să le pierdem, cu atât mai mult în această perioadă dificilă cu multiple crize suprapuse”.

„Autoritățile locale sunt primele care identifică nevoile de dezvoltare și gândesc proiecte pentru oameni. Este important să existe un parteneriat solid și funcțional între administrațiile locale și palierul central care să asigure implementarea fără sincope a acestor proiecte. Întâlnirea de azi a fost binevenită și îi mulțumesc colegului meu, Cseke Attila, că a acceptat invitația noastră. Această întâlnire a fost un bun prilej de a evalua situația și de a identifica soluții pentru deblocarea proiectelor acolo unde este cazul. Angajamentul luat de ambii parteneri, autorități locale si centrale, a fost în direcția susținerii proiectelor și accelerării lor.
Administrațiile liberale sunt preocupate de binele comunităților și au ambiția să devină campioane ale eficienței în aplicarea acestor mari și importante programe de dezvoltare. Doar astfel generăm încredere, progres și stabilitate în societate.
Bineînțeles că aceste programe guvernamentale sunt dublate de accesarea fondurilor europene – din PNRR și fondurile clasice – ceea ce diminuează presiunea pe bugetele locale. Succesul administrațiilor locale PNL se datorează atât unor edili cu viziune și de calitate, cât și unui spirit liberal al dezvoltării și inițiativei. Iar guvernarea liberală se bazează pe succesele obținute de administrații la nivel local”, transmite ministrul Lucian Bode.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.