Directorul Citadin cere de la Primăria Zalău 30.000 de euro să-și cumpere mașină 4×4, chiar dacă Guvernul a INTERZIS achiziția de autoturisme

Navo cover cover cover cover cover

Guvernul României a adoptat recent ordonanța austerității care a afectat numeroase instituții publice, inclusiv din județul Sălaj și chiar din Zalău, care se confruntă cu o mare problemă în ceea ce înseamnă parc auto. Doar Citadin Zalău pare că nu este deloc deranjată de Ordonanța de Urgență a Guvernului României.

Salajul liber Pub

Astfel, directorul Citadin Zalău, instituție în subordinea viceprimarului Teodor Bălăjel a înaintat o hârtie spre aprobarea Consiliuliui Local Zalău. Consilierii trebuie să aprobe mâine proiectul de hotărâre rivind modificarea anexei 4.1 la Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Zalău nr..11/31.01.2023 aprobarea bugetului SC Citadin Zalau SRL pentru anul 2023. Printre altele, conducerea Citadin Zalău solicită majorarea sumei de bani pe care să o plătească pentru achiziția unui autoturism 4×4 și a unui autoturism normal.

Salajul liber Pub

Hârtia, depusă de Ioan Miclea, directorul Citadin Zalău arată că instituția finanțată cu bani grei de zălăuani „solicită modificarea anexei 4.1 la HCL 11/31.01.2023 în sensul modificării sumelor si modificării achiziţiilor de bunuri ca urmare a actualizării preturilor de piaţa si in raport cu reanalizarea necesităţilor societăţii în limita sumei totale aprobate iniţial conform anexei 1.

În anexa depusă la proiectul de hotărâre se arată faptul că printre altele, directorul Ioan Miclea cere bani pentru achiziția unui autoturism 4×4. Valoarea acestuia este de 22.981 de euro, conform hârtiei înaintate spre Consiliul Local Zalău. Pe lângă autoturismul 4×4, tot directorul Citadin Zalău mai solicită achiziția unui alt autoturism în valoare de 6.487 de euro. Și tot în aceași listă se prevede achiziția de calculatoare în valoare de 2.500 de euro.

De menționat că Ordonanța de Urgență 34/2023 interzice clar achiziția de autoturisme și diminuarea bugetului de bunuri și servicii.

OUG 34/2023: „În anul 2023, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, autorităților și instituțiilor publice, indiferent de modul de finanțare și subordonare, inclusiv activităților finanțate integral din venituri proprii înființate pe lângă acestea, li se interzice achiziționarea, preluarea în leasing sau închirierea de:

a) autoturisme, astfel cum sunt acestea definite la art. 3 pct. 2 din Ordonanța Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 109/2014, cu modificările și completările ulterioare;”

La ora actuală directorul Citadin Zalău conduce un autoturism Dacia Duster, mașină de serviciu cu care face naveta zi de zi în altă localitate, și în trecut l-a avut pe post de șofer pe Romeo Sabou, „antreprenorul” din Șimleu Silvaniei, angajat la Citadin Zalău după ce a pierdut alegerile din Șimleu Silvaniei, candidând din partea PSD la fotoliul de primar.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.