Dinu Iancu Sălăjanu este noul președinte al PNL Sălaj, după ce a trecut pe la PIN și PDL, unde a fost cotat cu 7% de sălăjeni

Navo cover Navo cover

Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj, a fost confirmat ieri, 8 iulie, și în funcția de președinte al Partidului Național Liberal, filiala Sălaj.

Comitetul Director Județean al PNL Sălaj a aprobat în unanimitate propunerea făcută de Lucian Bode, cel care a renunțat la șefia liberalilor sălăjeni, după ce a preluat mandatul de secretar general al organizației naționale.

Dinu Iancu-Sălăjanu este originar din comuna Bălan. Acesta este un artist de muzică folclorică, iar după două încercări eșuate în 2008 și 2012 din partea partidelor PIN și PDL, a ajuns președinte al Consiliului Județean în anul 2020. Astfel, Dinu Iancu Sălăjanu a candidat în 2008 fără succes din partea PIN la funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj. Acesta a strâns doar 7% din opțiunile electoratului, situându-se sub candidații Dorel Oros de la PNL (15%), Mircea Ghiurco de la PDL (17%), Csoka Tiberiu de la UDMR (22%) și Tiberiu Marc de la PSD (24%).

Dinu Iancu Sălăjanu și-a încercat norocul și la scrutinul din 2012, candidând din partea PDL. Progresul a fost vizibil, iar de la 7% în 2008 a ajuns la 20% în 2012, situându-se sub candidații Csoka Tiberiu de la UDMR (21%) și Tiberiu Marc de la PSD (41%).

După ce în 2016 a candidat la un loc de consilier local în Zalău, a treia încercare la județ a fost cu noroc, iar în 2020, sălăjenii nu l-au vrut pe Florin Florian de la PSD ci l-au ales pe Dinu Iancu Sălăjanu cu o diferență de aproape 10 procente.

sursa foto – arhivă, afișe electorale 2012

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.