Dezvăluiri dintr-o primărie din Sălaj: „DSP raportează ERONAT cazurile de coronavirus, iar morții ajung să fie pozitivi”

sos de centura cover cover

Un funcționar public din Primăria Vârșolț a decis să rupă tăcerea și să vorbească despre cât de depășiți de situație sunt uneori cei de la Direcția de Sănătate Publică Sălaj, dar și despre unele incertitudini în ceea ce privește raportarea cazurilor de Covid-19. Funcționarul care se ocupă de monitorizarea cazurilor și care ne-a rugat din motive lesne de înțeles să rămână anonim, ne-a oferit informații care arată cât de mult stă sub semnul întrebării raportarea cazurilor celor de la DSP Sălaj.

Salajul liber Pub

În concret, în raportarea trimisă astăzi, 12 ianuarie de către cei de la DSP către Primăria Vârșolț se arată că în comună sunt active ZERO cazuri de coronavirus. În comună există doar patru persoane – trei femei și un bărbat – care sunt în carantină la domiciliu, dar fără a fi confirmați pozitivi. Totuși, în raportarea de astăzi a DSP către Prefectura Sălaj și a datelor făcute publice către mass-media se arată faptul că în comuna Vârșolț incidența cazurilor este de 0,45 la mia de locuitori. Raportat la populația comunei Vârșolț, ar însemna ca cel puțin o persoană să fie confirmată pozitiv și aflată fie la spital, fie în izolare la domiciliu.

„Eu nu înțeleg cum noi în Vârșolț, deși sunt zero cazuri, totuși, avem o incidență de 0,45 la mia de locuitori. Am mai pățit așa și în trecut, când aveam trei cazuri confirmate, dar incidența era de 17 la mia de locuitori”, ne-a dezvăluit funcționarul din Primăria Vârșolț.

Parfumuri

O altă situație eronată a avut loc înainte de sărbători, când o persoană decedată din cauza coronavirus a fost trecută în tabelul de persoane confirmate, aflate în viață.

Parfumuri

„S-a întâmplat la final de noiembrie, început de decembrie. Când l-am văzut în tabel am și mers să-l întreb pe domnul primar dacă nu cumva la această persoană a fost la înmormântare și el. Și mi-a mărturisit că a fost la înmormântare, deci omul era mort și totuși, apărea în raportarea de coronavirus a persoanelor aflate în izolare”, ne mărturisește acesta.

Concret, este vorba de un bărbat din cartierul de rromi din Vârșolț. Acesta a fost confirmat cu coronavirus, apoi într-o zi de vineri a decedat din cauza coronavirus. În aceeași zi, bărbatul a fost raportat ca și deces cauzat de COVID-19 în raportarea DSP Sălaj. Înmormântarea a avut loc duminica. Totuși, spre surpriza tuturor, peste patru zile, într-o zi de joi, bărbatul decedat și înmormântat, apare din nou în evidențele raportate de DSP Sălaj ca fiind confirmat pozitiv și izolat la domiciliu.

Cei de la Primăria Vârșolț au sunat atunci la DSP Sălaj, însă, mărturisește funcționarul public, cei de la DSP au avut o reacție mai mult decât incredibilă.

„Am sunat să vedem și noi cum ne crește incidența cu persoane raportate deși sunt decedate. Reacția DSP a fost surprinzătoare, iar funcționarul ne-a spus că nu avea de unde să știe el că bărbatul a și murit de COVID-19. I-am transmis că exact instituția sa l-a raportat ca deces de coronavirus în urmă cu patru zile, însă discuția s-a oprit aici. Noi nu mai înțelegem oricum nimic din ce se întâmplă”, ne-a mai spus funcționarul din Primăria Vârșolț.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.