DEZVĂLUIRI din culisele PSD Sălaj. Florin Florian a pierdut pe greșeala conducerii partidului

sos de centura cover cover

Diferența finală de voturi dintre Dinu Iancu Sălăjanu, candiatul PNL și Florin Florian, candidatul PSD a fost de 9.000 de voturi.  Astfel, Dinu Iancu Sălăjanu a primit votul a 38.466 de sălăjeni, adică 39%, în timp ce Florin Florian a doar 29.249 de sălăjeni, adică 29,67%.

Salajul liber Pub

Florin Florian a pierdut însă pe mâna conducerii PSD, la fel ca ceilalți șase importanți primari din județ ai PSD care și-au pierdut mandatele – Rus, Ileanda, Someș-Odorhei, Bălan, Agrij și Horoatu Crasnei.

Parfumuri

Înaintea alegerilor locale, PSD a discutat o alianță pentru Sălaj cu mai multe partide – PNȚCD, Pro România și ALDE în principiu, după modelul Coaliției pentru Maramureș.

Parfumuri

Astfel, PSD putea primi voturile PNȚCD, Pro România și ALDE, dar și a altor partide, fără ca aceștia să mai încurce rezultatele finale. Singura condiție pusă de partidele mici a fost să primească locuri eligibile.

Majoritatea primarilor din PSD au fost de acord cu această propunere, însă cel care s-a împotrivit vehement a fost deputatul Iuliu Nosa.

Nosa nu a vrut în ruptul capului o alianță cu partidele mici, susținând că PSD rupe tot la aceste alegeri. Iar rezultatele s-au văzut duminică noaptea, când PSD a fost decimat.

Cu voturile adunate ale PSD plus ALDE, plus PNȚCD, plus Pro România, plus alte partide mici, Dinu Iancu Sălăjanu și coaliția PNL – USR – PLUS era de bătut, așa cum arată calculele matematice.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.