Destinul trist al cinematografului din Șimleu Silvaniei, o clădire de epocă transformată în second hand de haine

cover cover casador

Au fost probleme mari în instanță cu clădirea istorică ce funcționa în anii trecuți drept cinematograful „Măgura” din Șimleu Silvaniei, aflat în subordinea Regiei Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor (RADEF).

Salajul liber Pub

Clădirea de frumusețe deosebită, situată lângă Parcul Central din orașul de sub Măgură a fost transformată în timp în second hand de haine, un magazin care a devenit tot mai mult la modă în județul Sălaj din cauza salariilor mici și a posibilităților economice reduse din județ, iar Șimleu Silvaniei nu făcea notă discordantă în acest caz. Mai mult, în urmă cu 10-15 ani, presa vremii scria că „Cinematograful din Șimleu Silvaniei este în moarte clinică”, fiind probleme în trecerea clădiri din administrarea RADEF în subordinea Primăriei Șimleu Silvaniei

Șimleuanii rememorează astăzi, la 32 de ani de la Revoluție soarta cinematografului din oraș. Pe vremuri, cu câțiva lei puteai intra la un film al vremurilor trecute.

„Înainte de-a intra ne cumpărăm ” bomboane agricole”, un leu sau doi paharul, ambalat in cornetul de hârtie făcut din ziar. La intrare tanti Perțe îți făcea „vama” , se uita la buzunarele tale, dar treceai. Puteai să-ți cumperi de la tanti Șipoș pufuleți, înghețată, și va pot asigura că una nu avea celulită! Peste ani, vremurile s-au schimbat, cinema Măgura nu mai există”, rememorează șimleuanii.

Astăzi, în cocheta clădire din centrul orașului nu mai există nimic. Clădirea este în stare de degradare, pe geamuri se mai pot vedea câteva afișe care anunță că acolo se vând haine la mâna a doua, iar tot ce a mai rămas este în degradare. Culoarea clădirii este însă de un albastru superb, iar arhitectura este spectaculoasă, clădirea fiind amplasată chiar lângă Parcul Central.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.