Deputatul Florian Neaga s-a întâlnit cu președintele Adunării Naționale a Republicii Coreea, Kim Jin-pyo

Navo cover Navo cover

Deputatul sălăjean Florian Neaga (PSD Sălaj) s-a întâlnit pe 8 august cu președintele Adunării Naționale a Republicii Coreea, Kim Jin-pyo.

Astfel, în data de 8 august, în calitate de membru al Grupului de prietenie cu Republica Coreea din Parlamentul României, deputatul Neaga a  participat la o întâlnire cu președintele Adunării Naționale a Republicii Coreea, Kim Jin-pyo. În cadrul întâlnirii s-au exprimat felicitări pentru alegerea în înalta funcție a domnului Kim Jin-pyo, vizita în România fiind prima vizită în străinătate în noua demnitate.

Deputatul Florian Neaga ne transmite că la această întâlnire s-a discutat despre importanța parteneriatului strategic, care rămâne până astăzi singurul parteneriat pe care România îl are cu o țară asiatică, despre necesitatea îndeplinirii obiectivelor acestui parteneriat.

„Cooperarea pe multiple planuri dintre țările noastre este deosebit de importantă acum, având în vedere contextul geopolitic și economic actual. Schimburile economice dintre România și Republica Coreea au depășit 1 miliard de dolari, economia Coreei situându-se pe poziția a 10-a pe plan mondial. Le-am mulțumit pentru sprijinul autorităților sud-coreene în facilitarea achizițiilor românești de echipamente medicale, mai ales în perioada pandemiei Covid, precum și pentru schimbul de bune practici prin webinarii și prezentări organizate de Coreea de Sud. La finalul întâlnirii le-am urat succes în atingerea obiectivelor stabilite pentru dezvoltarea țării și poporul coreean, ne-am afirmat sprijinul pentru reunificare. Ne-am exprimat interesul de a intensifica cooperarea în multe domenii: economic, apărare, medical, energetic, educațional și altele”, a transmis deputatul Florian Neaga.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.