Deputatul Florian Neaga (PSD): „mondializarea sănătății, un fenomen cu beneficii incalculabile”

Navo cover Navo cover

7 aprilie înseamnă în fiecare an Ziua mondială a sănătății și marchează data la care a luat ființă oficial, în 1948, Organizația Mondială a Sănătății (OMS), ca urmare a convenției între state pentru abordarea sănătății ca fenomen internațional.

Salajul liber Pub

Înființarea OMS a fost un moment crucial, prin rolul asumat de a coordona situația sănătății populațiilor la scară mondială, iar importanța acestui rol a crescut foarte mult în ultimele decenii, pe măsură ce s-a accelerat și fenomenul globalizării.

Prin coordonarea informațiilor din sănătate și prin coordonarea muncii și a rezultatelor din domeniul medical, efectele bolilor netransmisibile pot fi reduse, iar pericolul bolilor transmisibile poate fi prevenit și combătut; foarte important, având în vedere că unele dintre aceste boli transmisibile sunt amenințări teribile și pot avea urmări devastatoare, cum este de fapt și Covid-19.

Prin OMS, se reușește identificarea marilor pericole pentru sănătate pe plan mondial, se reușește concentrarea eforturilor pentru a le combate. Asta confirmă și tematica aleasă pentru marcarea zilei de 7 aprilie anul acesta – Planeta noastră, sănătatea noastră -, pentru a sublinia impactul nefast al poluării și al degradării condițiilor de mediu, criza climatică provocând la rândul ei o criză de sănătate.

OMS estimează că în fiecare an în lume mor peste 13 milioane de oameni din cauze de mediu care pot fi evitate. Sănătatea implică, înainte de practica medicală, o filozofie de viață pentru bunăstare fizică și morală și oameni care să se dedice acestei nobile cauze.

Deputat PSD,

Florian Neaga

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.