Dan Chiș – antrenorul fenomen al anului 2021 în Sălaj, cel care a demonstrat că poți face PERFORMANȚĂ în orice condiții

Navo cover Navo cover

Dan Chiș este antrenorul sălăjean care a demonstrat că atunci când vrei, chiar se poate, fără a mai căuta scuze sau a invoca motive că ceva este greu sau imposibil. Pentru mulți, Dan Chiș trebuie să fie un exemplu de urmat, asta deoarece, chiar dacă nu s-a bucurat de o susținere masivă pentru sportivii săi, totuși, a reușit să atragă fonduri spre clubul său – CS Dani San – astfel încât să poată participa la Campionatul Mondial de Karate desfășurat sub egida World Shotokan Federation.

Salajul liber Pub

Dan Chiș a reușit să obțină o sponsorizare importantă de la Consiliul Județean Sălaj pentru copiii pe care îi pregătește, astfel încât să poată participa la acest campionat mondial de karate. Evenimentul, care s-a desfășurat în perioada 5-7 noiembrie a reunit la start peste o mie de sportivi din 30 de țări.

Și totuși, chiar dacă a avut în față 1.000 de adversari, poate unii cu bugete de zece ori mai mari decât cel al lui Dan Chiș, acesta a reușit să se impună în vârf și să aducă acasă, la Zalău, 7 medalii, din care una de aur.

De menționat faptul că din lotul României au făcut parte 68 de sportivi, din care doar 5 au fost din Zalău, suficienți totuși cât să urce pe podium de 7 ori!

Astfel, sportivii de la CS Dani San au adus la Zalău 7 medalii. Una a fost de aur, cucerită de sportivul Darius Goron la o probă specială de kansei shiai junior. Sportivul Andrei Chiș a cucerit bronzul la kumite open juniori, iar Samuel Benta a urcat pe podium de 3 ori obținând de fiecare dată bronzul la probele de jumite wkf, shobu sanbon și shobu ippon junior.

Mihail Chiș a urcat și el pe podium de două ori, obținând două medalii de bronz la probele de jumite shobu ippo și shobu sanbon. Gal Levente, celălalt sportiv de la CS Dani San a obținut o clasare pe locul 5 la kata individual și un loc 7 la kumite wkf.

Dan Chiș ne-a mărturisit și care este rețeta succesului. Acesta susține că deși meciurile au fost foarte grele, iar sportivii săi au avut de înfruntat adversari puternici, totul constă în mentalitate și în modul în care sălăjenii au abordat competiția.

Dan Chiș rememorează că deși a avut multe piedici în pregătire, în special cele impuse de pandemie, dar și de lipsa finanțării acestui tip de sport, se bucură că a putut găsi sprijin la Consiliul Județean Sălaj.

„Mă bucur că cei de la Consiliul Județean Sălaj au înțeles că a investi în copiii care știu ce înseamnă perseverența, munca, dorința de a fi mai bun, nu este altceva decât o investiție în viitorul nostru”, ne-a declarat Dan Chiș.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.