Cum s-a votat în Zalău. REZULTATE pe fiecare CARTIER – află aici cum au votat vecinii tăi
Am analizat rezultatul celor 24.853 de zălăuani care au ieșit la vot pe fiecare cartier în parte pentru a reuși să ne dăm seama unde a avut câștig de cauză fiecare partid, dar și unde stau cel mai prost formațiunile politice. Am împărțit orașul în 10 zone mari și late, așa cum au fost distribuite cele 39 de secții de vot. Rezultatele au fost calculate și analizate pe baza celor 39 de procese verbale din secțiile de vot.

Din 10 mari zone și cartiere din oraș analizate – zona centrală cu secțiile adiacente plus strada 22 Decembrie 1989 – Brădet, Dumbrava, Porolissum și Sărmaș, Păcii și Sfânta Vineri, Sala Sporturilor cu zona adiacentă, Stâna, Ortelec, zona Colegiului API până la Liceul Pedagogic și zona Tribunalul Sălaj, Gheorghe Lazăr, am ajuns la concluzia că USR a câștigat alegerile în 5 cartiere, Călin Georgescu în 4 cartiere și PSD în unul.
În niciun cartier din municipiul Zalău PNL nu a reușit să se claseze în primii trei, ci doar la Stâna, sat aparținător. Doar în Ortelec, zona Sălii Sporturilor și în zona Păcii cei de la PNL s-au clasat peste UDMR.
În doar trei situații USR nu s-a aflat pe prima sau a doua poziție în preferințele electoratului. Vorbim de zona Păcii – Sfânta Vineri, unde progresiștii au fost pe poziția trei, după Georgescu și PSD, dar și Stâna sau Ortelec.
PSD a câștigat în Stâna și s-a clasat pe locul doi în mai multe cartiere importante – Brădet, zona Gheorghe Lazăr – Tribunalul Sălaj sau Ortelec.
Călin Georgescu a câștigat în Ortelec, dar și în Păcii, Dumbrava Nord și zona Sălii Sporturilor.
Deși au votat în centrul municipiului, liderii PNL Lucian Bode și Dinu Iancu-Sălăjanu nu au putut trage partidul după ei, iar PNL a luat cele mai puține voturi dintre partidele analizate în centrul orașului. De altfel, puține au fost cartierele unde liberalii au luat mai multe voturi decât UDMR.
În secțiile de vot din zona centrală, unde am inclus și secția de la Direcția de Sănătate Publică și cea de la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu”, dar și zona străzii 22 Decembrie 1989 și zona de case din centru, a câștigat USR cu puțin peste o mie de voturi, urmat de UDMR cu puțin peste 900 de voturi, apoi de PSD cu 734 de voturi. Călin Georgescu și PNL au luat 640, respectiv 507 voturi.
În cartierul Brădet, USR s-a situat pe prima poziție în opțiunile alegătorilor cu 736 de voturi, urmat de PSD cu 424 de voturi, UDMR cu 390 de voturi, Călin Georgescu cu 387 de voturi și PNL cu 309 voturi.
În cartierul Dumbrava Nord, Dumbrava 2 cât și în zona adiacentă, unde am calculat toate secțiile de vot până la Liceul de Artă și Școala Corneliu Coposu rezultă că alegerile au fost câștigate de Călin Georgescu cu 1468 de voturi, urmat de USR cu 1455 de voturi, PSD cu 1015 voturi. PNL a luat sub UDMR și aici, 509 voturi, respectiv 529 de voturi.
În zona Tribunalului Sălaj, Gheorghe Lazăr, USR a câștigat scrutinul cu 448 de voturi, urmat de PSD cu 379 de voturi, Călin Georgescu cu 335 de voturi, iar UDMR din nou a fost peste PNL cu 250 de voturi la UDMR, respectiv 183 de voturi PNL.
În zona Porolissum – Sărmaș câștigător a fost USR, urmat de Călin Georgescu care a luat cu 57 de voturi mai multe decât PSD care este pe poziția trei. PNL are doar 120 de voturi, în timp ce UDMR are și aici mai multe – 130.
În zona Păcii, Sfânta Vineri, Călin Georgescu s-a impus clar cu peste 300 de voturi, urmat de PSD. Este singurul cartier, exceptând satul Stâna și Ortelec, unde USR este pe poziția trei, urmat de PNL și UDMR cu puțin peste 100 de voturi.
În zona Sala Sporturilor alegerile au fost câștigate de Călin Georgescu, urmat de USR, PSD, PNL și UDMR având sub 100 de voturi.
În satul Stâna PSD a câștigat alegerile, urmat de Călin Georgescu, PNL, USR și UDMR, în timp ce în cartierul Ortelec Călin Georgescu a câștigat cu 233 de voturi, urmat de PSD cu 179 de voturi, USR cu 130 de voturi și PNL cu 58 de voturi.
În zona Liceului API, Pedagogic și Școala Mihai Eminescu, cu zonele adiacente, alegerile au fost câștigate de USR cu 489 de voturi, urmat de PSD cu 387 de voturi, Călin Georgescu. Și aici PNL a avut mai mult doar cu 7 voturi decât UDMR.