Cum gândește cel mai tânăr ales local din Zalău: „tinerii sunt mereu blamați că nu se implică”

Navo cover cover cover

Ramona Goga este cel mai tânăr ales local din Consiliul Local Zalău, legislatura 2020 – 2024. A intrat în bătălia electorală din partea Alianței USR-PLUS pentru că a vrut să arate tuturor că și generației din care face ea parte îi pasă de dezvoltarea României și că sunt capabili să își asume implicare la nivel politic, nu doar civic.

Salajul liber Pub

Are 26 de ani și a decis că e timpul să demonstreze că tinerii zălăuani se implică cu adevărat în dezvoltarea orașului!

Ramona Goga este în prezent specialist în afaceri europene și muncește la un institut de publicații stiințifice. A absolvit Colegiul Național „Silvania” în anul 2013, profilul filologie. În paralel a practicat și handbal la nivel de juniori în cadrul Clubului Sportiv Școlar Zalău.

Ca majoritatea tinerilor din oraș, a luat și ea drumul Clujului, pentru a studia. A absolvit specializarea Relații Internaționale și Studii Europene, iar la master a absolvit profilul de Afaceri Europene și Management de Programe la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Tânăra a avut și două experiențe de studiu Erasmus în Polonia și în Portugalia.

A decis să intre în politică, în Alianța USR-PLUS pentru că „tinerii sunt mereu blamați că nu se implică”.

Ramona Goga a vurt să arate că și generația din care face ea parte se implică și îi pasă de dezvoltarea României și a Zalăului, dar și că generația sa a devenit capabilă să își asume implicare la nivel politic, nu doar civic.

„Am intrat în politică pentru că tinerii sunt mereu blamați că nu se implică. Am vrut să arăt că generației mele îi pasă de dezvoltarea României și că suntem capabili să ne asumăm implicare și la nivel politic, nu doar civic. În principal am fost impulsionată să fac acest pas de lipsa de transparență din instituțiile de stat (care ar trebui să înceteze) și de atacurile asupra statului de drept, iar PLUS mi-a oferit acea alternativă politică de care aveam nevoie”, susține Ramona Goga. 

Cel mai tânăr consilier local din Zalău crede că acum va putea aduce o perspectivă diferită asupra modului de abordare a problemelor în cel mai înalt for de decizie din municipiu.

„Sunt sigură că în Consiliul Local voi putea aduce o perspectivă diferită asupra modului în care erau abordate politicile publice la nivel local, voi putea face presiuni pentru transparentizarea modului de lucru a Consiliului Local și voi încerca să ajut la construirea unei identități locale (care, deocamdată, lipsește în Zalău)”, consideră Ramona Goga. 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.