Cum arată cea mai spectaculoasă ofertă turistică din Sălaj – terasa din turn, degustări de vin în cramă și plimbări cu trăsura

Navo cover cover

Pensiunea Kemsilvanum – Fort Silvan este una dintre cele mai spectaculoase atracții pentru turiștii din alte județe care aelg să vadă Sălajul. Pensiunea oferă diferite pachete turistice, cel mai inedit fiind pachetul care cuprinde degustat de vin în crama pensiunii, partide de vânătoare și pescuit, plimbări cu trăsura prin vie sau „fript de slănină în vie”.

Salajul liber Pub

Pensiunea dispune și de o terasă cu vedere panoramică, situată în unul din turnurile de la intrare în cramă – clădirea cramei fiind construită ca un fel de castel.

Planurile sunt mari, iar prin fonduri europene, cei de la pensiune lucrează la un centru SPA și multe alte surprize pentru turiști.

Unde? Camăr – la 50 km de Zalău, 130 km de Cluj-Napoca, 80 km de Oradea

Povestea pensiunii de la intrarea în Camăr este strâns legată de producția de vin sub brandul Fort Silvan, apreciat atât în Sălaj, cât și în întreaga țară.

Povestea vinului de la Camăr a început cu 9 ani în urmă, iar la ora actuală, Fort Silvan se bucură de o cultură de viță de vie de 36 de hectare – 50 hectare în total cu tot cu drumurile de exploatare. Peste 70 de angajați sunt angrenați atât în munca câmpului, cât și pentru a oferi cele mai bune servicii turistice, iar oenologul care se ocupă de calitatea vinului este adus special tocmai din Republica Moldova, o țară apreciată pentru calitatea vinurilor superioare.

Vinul de la Fort Silvan este păstrat într-o cramă construită din piatră și acoperită cu pământ, realizată în forma literei „U”. Construcția este impunătoare, iar deasupra de linia de îmbuteliere se află birourile angajaților, dar și un turn, ce dispune de o terasă cu priveliște panoramică asupra întregii zone.

Soiurile de struguri sunt Feteasca Regală, Riesling Italian, Muscat Ottonel, Traminer Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră și Cadarcă.

Turiștii pot alege să deguste mai multe sortimente de vin, iar apoi să servească o mâncare tradițională din zonă. De altfel, pentru grupuri organizate, cei de la pensiune pun la dispoziție un pachet turistic complet ce poate include plimbări pe jos sau cu trăsura prin vie și pădurea din vecinătate, partide de vânătoare sau pescuit, plimbări cu bicicleta, dar și diferite activități specifice zonei Sălajului precum prăjit slănină în vie, mâncare tradițională la ceaun și multe altele.

De remarcat că vinul de la Fort Silvan se poate achiziționa atât de la pensiune, cât și din Zalău, de la magazinul de prezentare situat în cartierul Brădet.

Pensiunea dispune de zece camere de cazare, toate cu priveliște deosebită și la un preț atractiv, dar și de un restaurant cu specific tradițional.

Planurile de viitor sunt impresionante, aici urmând să se realizeze un centru SPA, iar zona să atragă cât mai mulți turiști. De remarcat că această afacere este dusă din generație în generație mai departe, repsectiv din tată în fiu, iar comunitatea din Camăr și Carastelec a crescut din punct de vedere economic datorită acestei investiții, cu atât mai mult cu cât producătorii dispun și de cea mai mare pepinieră de brazi din Europa de Est.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.