Cum a reușit un tânăr să aducă la viață o bibliotecă dintr-un sat sălăjean

sos de centura cover cover

Adrian Buda (40 de ani) este un sălăjean care nu și-a uitat originile oricât de departe a plecat în lume. În prezent, acesta se împarte între Cluj și Sălaj și face naveta spre satul său drag, Chechiș, din comuna Bălan, unde reînvie tradițiile de mult apuse în alte meleaguri.

Salajul liber Pub

Adrian Buda își iubește mult satul copilăriei, din acest motiv încearcă să-l promoveze cât de mult poate, peste tot pe unde ajunge. Unul dintre cele mai notabile gesturi ale tânărului este faptul că vrea să aducă la viață o bibliotecă în satul Chechiș pentru a-i stimula pe tinerii din sat să citească măcar o carte.

Parfumuri

Tânărul a dat sfoară în țară și i-a rugat pe toți cei care pot să doneze cărți pentru noua bibliotecă din sat. A reușit până acum să strângă zeci de saci cu cărți, iar lista de donații este în continuare deschisă. Biblioteca din sat se va numi „La Mesteascăn”.

Parfumuri

În prezent, Primăria Bălan prin primarul Daniel Pop încearcă să găsească un spațiu unde să se organizeze activitatea bibliotecii.

Salajul liber Pub

„Tânărul are parte de tot sprijinul Primăriei Bălan. Noi avem o bibliotecă comunală, dar ajutăm și comunitatea din Chechiș să deschidă această bibliotecă”, ne-a declarat primarul Daniel Pop.

Satul Chechiș numără în prezent aproximativ 650 de locuitori. Satul a fost atestat documentar pentru prima dată în anul 1350 sub numele de Kwtteusmezeu. În sat se găsește o biserică de lemn ce datează din 1797, dar și 4 morminte ale eroilor și o placă comemorativă.

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.