Cum a ajuns o rețetă de costițe la cuptor, gătită de un bucătar din Sălaj, să coste peste 2.000 de euro

Navo cover cover

Maestrul bucătar din Sălaj, Ștefan Babocsi a reușit să găsească una dintre cele mai apreciate rețete de costițe la cuptor din România. Costițele sunt gătite într-un mod special, iar pentru rețeta parafată de Ștefan Babocsi, mai multe restaurante de top din țară i-au oferit chiar și peste 2.000 de euro.

Salajul liber Pub

Ștefan Babocsi povestește că au fost numeroase restuarante importante din țară care i-au oferit această sumă de bani pentru a le oferi rețeta și pentru a o implementa în restaurantele lor.

Costițele gătite de Ștefan Babocsi pot fi gustate la restaurantul Adamil din Cehu Silvaniei, în centrul orașului, iar o porție costă doar 45 de lei.

Ștefan Babocsi este unul dintre cei mai apreciați bucătari sălăjeni. Acesta a muncit vreme de mulți ani, în Italia în special în bucătărie. Prima dată, în anul 2004 a ajuns în Sicilia. Nu a stat mult în această zonă, iar ulterior a urcat în zona de nord a Italiei, spre stațiunile turistice din Alpi.

Ștefan avea încă de mic dragoste pentru a găti, iar în Italia a luat prima dată contactul cu o bucătărie profesionistă. Aici s-a specializat, după o muncă intensă, așa cum ne mărturisește acesta. Erau zile, după cum ne povestește Ștefan, când petrecea ore întregi în bucătărie, ajungând acasă noaptea târziu, iar dimineața o lua din nou de la capăt.

În 2016 s-a întors acasă, după 12 ani de Italia. A ajuns la Cehu Silvaniei, unde a acceptat să facă parte din proiectul de la AquAngar, unde a demonstrat că se poate face turism de calitate și în județul Sălaj. Acum, Ștefan Babocsi a decis că este momentul pentru un pas important în domeniul său de activitate, și anume, să le ofere clienților săi un restaurant central în oraș, unde pot degusta preparate delicioase, dar vor putea organiza și evenimente private.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.