Consilierii județeni ai PSD Sălaj, atac dur la adresa Guvernului PNL – Zalăul și comuna Mirșid au primit ZERO lei la împărțirea banilor

sos de centura cover

Grupul consilierilor județeni ai PSD Sălaj, în frunte cu liderul Sergiu Panie, au ieșit public cu un atac dur la adresa Guvernului PNL condus încă de Florin Cîțu, după ce acesta alocat bani către primari, însă pe criterii politice.

Salajul liber Pub

De exemplu, municipiul Zalău și comuna Mirșid, din cauza faptului că sunt conduse de doi primari PSD, au primit ZERO lei de la Guvernul României. Mesajul consilierilor PSD din Sălaj este unul dur, care arată realitatea cruntă în care ne aflăm din punct de vedere politic.

Mesaj consilieri PSD Sălaj: 

Salajul liber Pub

Dacă până acum am fost obișnuiți în sens jignitor cu împărțirile de sume cu dedicație de la bugetul județului pentru unitățile administrativ teritoriale din arcul coaliției județene și am considerat că nu există termeni de comparație, se pare că proaspăt demisul guvern ne demonstrează că limitele oricând pot fi depășite.

Ieri au fost împărțite de guvern sume de bani pentru cheltuieli curente într-un mod în care ne-a dat pe spate și nu într-un sens bun. Am constatat de exemplu că Municipiul Zalău și comuna Mirșid, întâmplător păstorite de primari PSD cu multe realizări administrative, nu au primit niciun ban de parcă nici nu ar exista.

Orașul Jibou, de asemenea condus de un primar social democrat, a primit batjocoritoarea sumă de 100.000 de lei, în timp ce comuna Crasna de exemplu sau comuna Șărmășag au primit 1.500.000 lei, sumă care de asemenea reprezintă banii pe care i-au primit împreună toate primăriile PSD din județul Sălaj. Mai prejos sentiment decât ”jignitor” nu găsim, dar în schimb găsim în modalitatea de împărțire a banilor sentimentele precum: batjocoritor, disprețuitor, umilitor, ofensator și lista mai poate continua.

După cum se poate vedea și în tabelul anexat, primăriile PSD din județ au primit în mare parte sume de 50.000 de mii de lei, cu excepția câtorva primării, dar în schimb se poate vedea că toate primăriile PNL și UDMR au primit sume cuprinse între 154.000 de lei și 1.500.000 lei. Pentru o mai bună raportare procentuală am anexat și un tabel, numai că este de domeniul absurdului ca primăriile PSD care însumează aproximativ 42% din populația județului să încaseze doar undeva la 6%, deci de 7 ori mai puțin decât cota de reprezentare, iar primăriile PNL și UDMR să obțină sume aproape duble față de cota de reprezentare.

Înțelegem frustrarea guvernului demis, dar totuși ar trebui ca distinșii guvernanți să nu uite că războaiele politice se poartă în mediul politic, nu în cel administrativ.

Acestea fiind spuse ar trebui ca la următoarele alegeri să nu se mire domnii liberali de faptul că oamenii vor alege să le împartă o cotă de voturi direct proporțională cu sumele alocate de ei pentru primării.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.