Concediu pe bani publici!? Citadin Zalău a plătit pentru 2 persoane un sejur la mare all-inclusive la un hotel de 4 stele cu piscină

Navo cover Navo cover

Pe data de 12 iulie, după o licitație prin Serviciul Electronic de Licitații Publice (SEAP) care a durat doar un minut – de la 15:07 ora de răspuns a ofertantului, la ora 15:08, ora de răspuns a autorității contractante, Citadin Zalău a achiziționat cu suma de 6.990 de lei servicii hoteliere la Marea Neagră, în stațiunea Venus, o cameră de două persoane în regim all-inclusive, cu vedere la mare, piscină și multe alte facilități.

Salajul liber Pub

Tot pe aceeași dată, cu suma de 990 de lei a fost contractat și un curs de formare profesională. Această licitație a durat mai puțin de un minut, ora de răspuns a ofertantului și a autorității contractante fiind 15:07. Sunt diferite doar orele de publicare a ofertelor și a atribuirii, dar diferența este sub 10 minute și în acest caz.

Am aflat ulterior, de pe site-ul agenției care a vândut oferta către Citadin Zalău că este vorba despre un sejur de 7 zile. Prețul este pentru o cameră de 2 persoane. Am sunat inclusiv la agenția turistică, iar aceștia ne-au confirmat prețul pentru sejur, care este asemănător cu cel plătit de Citadin Zalău din bani publici.

Interesant este faptul că nimeni nu cunoaște detaliile acestei achiziții. Directorul executiv al Citadin, Ioan Miclea, cel care a primit de curând și un premiu de 30.000 de lei, este singurul director din Citadin Zalău în concediu. Acesta nu ne-a răspuns solicitării noastre de a ne explica achiziția.

Directorul tehnic, cel care îi ține locul directorului Miclea, Sorin Criste, ne-a mărturisit că el nu știe nimic și nu poate oferii detalii despre această achiziție.

„Eu vă pot oferi doar date tehnice, despre asfalt, lucrări și ce vreți dvs. Nu știu dacă domnul director e la mare sau la munte. Știu că este în concediu. Nici nu e treaba mea unde a mers. Despre cursuri de formare profesională la mare nu știu nimic”, ne-a spus Sorin Criste.

Primarul Zalăului, Ionel Ciunt, ne-a declarat că mâine va deschide o anchetă și nu știe cine a fost în acest curs de formare profesională 7 zile la mare, mai ales că din 2016 a decis să interzică aceste cursuri din bani publici.

„Se făceau foarte multe astfel de cursuri în trecut. Din 2016 nu am mai permis contractarea de astfel de cursuri, practic de concediu pe bani publici. Mâine voi demara o anchetă să văd cine a fost la mare din banii Citadin. Știu că domnul director Micle este în concediu”, ne-a declarat Ionel Ciunt, primarul Zalăului.

Nici Teodor Bălăjel, viceprimarul Zalăului și responsabilul de relația Primăriei cu Citadin nu a știut detalii.

„Eu nu știu de niciun curs de formare profesională la Citadin care să se desfășoare la mare. Dar voi verifica miercuri, când mă întorc la Primărie din concediu”, ne-a declarat Teodor Bălăjel.

Hotelul Turquoise de 4 stele din stațiunea Venus este fostul Hotel Silvia, și s-a redeschis publicului in vara 2015, dupa un lung proces de renovare si modernizare. Pentru perioada 1 august – 20 august, prețul pentru o noapte de cazare în cameră all-inclusive este de 1.000 de lei.

Distribuie articolul
Comentarii: 2

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

  1. Miclea e cu muierea și fetele la mare pe banii citadinului, diurna, cazare, transport incluse, cum a mai fost și în anii trecuți, ionelas ciunt știe foarte bine, sa nu facă pe lupul moralist.

  2. disimuleaza in pregatire profesionala pentru a merge la mare pe banii nostrii, nu vam platit impozitele si nici nu le platesc somatii etc nu ca boul sa va dau repede banii la inceput de an sa ii spargeti voi pe concedii cu nemiluita, e rusinos marca psd=pnl aceasi mizerie