Cine este Cristian Viașu, cel care deschide lista USR Sălaj pentru alegerile parlamentare

Navo cover Navo cover

USR Sălaj este primul pe buletinul de vot la alegerile parlamentare. Cel care deschide lista partidului lui Dan Barna este Cosmin Cristian Viașu.

Viașu speră să ajungă senator din partea USR. La Camera Dputaților, cei de la USR nu și-au pus candidat, locul fiind acaparat de un fost membru PDL.

Viașu, singurul care reprezintă USR ca și cap de listă la alegerile parlamentare în Sălaj este zălăuan, are 44 de ani și căsătorit. Este economist de profesie, cu specializare în managementul firmei, absolvent al Facultății de Științe Economice de la Oradea, în anul 1998.

Ulterior facultății a urmat cursuri de masterat în cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca, cu specializarea în Managementul Afacerilor. De la terminarea facultății a lucrat exclusiv în mediul privat, în mai multe domenii de activitate, iar în ultimii 11 ani a activat ca antreprenor în domeniul hidroizolațiilor speciale și a restaurărilor clădirilor de patrimoniu. Prima sa implicare în viața politică a fost în toamna anului 2016, când s-a înscris în USR Sălaj, sperând, împreună cu colegii săi, că prin implicare, prin muncă, prin onestitate și transparență vor reusi să facă o altfel de politică, cu adevărat în folosul cetățeanului.

În anul 2018 a fost ales președintele Filialei USR Sălaj. Obiectivele sale politice vizează, în primul rând, o reformă a administrației, pentru a deveni eficientă și transparentă față de cetățean, îmbunătățirea infrastructurii de transport, a politicilor de mediu, dar și modificări ale legilor electorale (vot electronic, prin corespondență, alegerea primarilor în doua tururi, etc).

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.