Cinci tineri, prinși la braconaj pe Lacul Vârșolț: au capturat peste 500 kilograme de pește

Navo cover Navo cover

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au acţionat în perioada 9-10 martie pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal şi a comerţului ilicit cu peşte. Cinci persoane au fost prinse în flagrant delict. Astfel, timp de două zile, poliţiştii au efectuat controale în zona Lacului Vârşolţ, scopul fiind acela de a preveni şi combate pescuitul ilegal.

Salajul liber Pub

A fost constatată o infracţiune de braconaj piscicol, fiind indisponibilizate o barcă pneumatică, plasă de pescuit tip monofilament, precum şi alte unelte de pescuit.

La data de 9 martie, la ora 22.20, poliţiştii au prins în flagrant delict, cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, din judeţul Bihor, în timp ce desfăşurau activităţi de braconaj piscicol, prin folosirea mai multor unelte de pescuit cu care ajutorul cărora ar fi capturat peste 500 de kilograme de peşte.

Cantitatea de peşte a fost eliberată în lac, iar uneltele de pescuit au fost ridicate, în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna, pentru infracţiunea de braconaj piscicol, faptă prevăzută de articolul 64, litera i, din Ordonanţa de Urgenţă 64/2008 ( producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial).

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.