Centrul de Cercetări Biologice din Jibou a devenit parte a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca

cover cover

Grădina Botanică din Jibou, cel mai vizitat obiectiv turistic din Sălaj, dar și Centrul de Cercetări Biologice din oraș au trecut în subordinea Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Salajul liber Pub

La evenimentul festiv a fost prezent inclusiv primarul Jiboului, Dan Ghiurco, care mereu s-a preocupat pentru dezvoltarea zonei și a infrastructurii necesare la Grădina Botanică.

Salajul liber Pub

Prof. univ. dr Daniel David, rectorul UBB Cluj-Napoca: „Colaborările dintre UBB și Centru sunt vechi și constante, așa cum este normal într-o lume tot mai globalizată, între unități academice, cu teme similare, aflate la nici 60 de km unele de altele. Așa că acesta este un demers natural, dorit de ambele entități academice. În plus, în acest fel, UBB își întărește prezența în județul Sălaj – după extensia universitară din Zalău are acum un Centru de cercetare în orașul Jibou -, dorind astfel să contribuie, împreună cu autoritățile locale, la o dezvoltare comunitară bazată pe cunoaștere și inovație în Jibou (și în Sălaj). În fine, UBB poate acum organiza rațional și eficient cea mai extinsă rețea de grădini botanice din țară (și poate chiar din țările din jur) – Cluj (Cluj-Napoca) – Bistrița Năsăud (Arcalia) – Sălaj (Jibou) -, cu rol educațional, în cercetare-dezvoltare-inovare și în relația cu societatea (inclusiv pentru stimularea turismului). Le urez noilor colegi bun venit în comunitatea UBB, mă bucur că și-au dorit și au ales acest lucru, împreună fiind de acum mai puternici pentru comunitățile noastre academice și locale și pentru competitivitatea țării”.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.