Ce se întâmplă cu Cinema Scala? Marea deschidere, blocată pe masa Guvernului Cîțu

Navo cover Navo cover

Marea deschidere a Cinematografului Scala din Zalău s-a amânat din nou, după ce în vară Ionel Ciunt, primarul municipiului, anunța că locația se va deschide pe 15 octombrie, survenind mai multe termene de amânare din cauza lucrărilor care nu au fost finalizate.

Inițial, Cinematograful Scala trebuia să fie finalizat în 30 mai, dar lucrările nu au putut fi realizate la timp, astfel că s-a stabilit un nou termen de recepție al proiectului, pe 15 octombrie. Nici acest termen nu a putut fi bifat, deoarece actele privind Cinematograful Scala sunt pe masa Guvernului Cîțu, mai precis pe masa celor de la Compania Națională de Investiții (CNI), cei care s-au ocupat de reabilitarea clădirii.

Primarul Zalăului, Ionel Ciunt, ne-a explicat faptul că la ora actuală proiectul este blocat la Guvern, asta din cauza faptului că valoarea lucrărilor depășește valoarea prețului aprobat inițial de către cei de la CNI. Primăria Zalău, prin Consiliul Local Zalău a aprobat în ultima ședință o hotărâre privind devizul nou de luicrări, iar acum se așteaptă o decizie a celor de la Palatul Victoria.

Practic, lucrările sunt finalizate în proporție de 99%, dar constructorul așteaptă restul de bani pentru această investiție de la CNI. Abia după ce se va face plata lucrărilor la zi, constructorul va preda amlasamentul și se va putea deschide cinematograful pentru publicul larg.

Ionel Ciunt susține că în următoarea ședință a Guvenrului s-ar putea discuta și această problemă, însă, nu știe când se va realiza acest aspect, deoarece România are un Guvern interimar, demis prin moțiune de cenzură.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.