Cariera de piatră de la Moigrad a fost amendată cu 100.000 de lei și a rămas fără autorizație

sos de centura cover

În urma unui articol apărut in mass media locală privind disconfortul produs(praf) de funcționarea Carierei de diorit din loc. Moigrad, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – CJ Sălaj au verificat activitatea acesteia ocazie cu care au statat urmatoarele:
– materialul supus concasării-sortării şi căile de transport nu sunt stropite cu apă conform prevederilor Autorizației de mediu, fapt ce a dus la poluarea cu praf a gospodăriilor şi terenurilor din apropiere;
– sursa de apă nu face față umectării, aceasta fiind utilizată doar pentru nevoile igienico sanitare ale angajaților. Este în curs de amenajare o nouă sursă de apă pe malul p. Ortelec.
În urma controlului din data de 13.04.2020 unitatea a fost sancționată contravențional cu Amendă iar ca măsură s-a stabilit umectarea căilor de acces în Carieră şi a materialului supus procesului de concasare regulat în perioadele secetoase.
Având în vedere că această măsură nu se respectă agentul economic a fost sancționat contravențional cu Amendă în valoare de 100000 lei, fiind notificată şi APM Sălaj în vederea suspendării Autorizației de Mediu.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.