Brantner și Transurbis, puternic afectate de creșterea prețului la motorină

Navo Navo cover

Societățiile Brantner și Transurbis din Zalău sunt puternic afectate de majorarea prețului la combustibil, în special la motorină. Cele două societăți au de plătit în plus, într-o lună chiar și 120.000 de lei doar pentru plata carburanților.

Salajul liber Pub

Brantner, operatorul de salubrizare din Sălaj, a majorat la începutul acestui an tarifele pentru a-și asigura tocmai pierderile cauzate de prețul la motorină. Doar că în momentul în care prețurile către consumatorul final au fost majorate prețul pentru un litru de motorină luat în calcul a fost 6 lei sau puțin peste. În ultimele luni însă, prețul a ajuns să fie peste 9 lei pentru un litru de motorină.

Astfel, Brantner plătea în noiembrie 2021 pentru 17.000 de litri, atât cât consumă într-o lună, prețul de 85.000 de lei. Astăzi, în iunie, pentru aceeași cantitate, Brantner plătește 150.000 de lei, adică 65.000 de lei în plus.

Și Transurbis a fost puternic afectat de majorarea prețurilor. Operatorul de transport în comun este afectat atât de majorările la pompă, cât și de cele ale energiei electrice, ținând cont că prin Zalău circulă și mai multe autobuze electrice.

Cei de la Transurbis achiziționau în urmă cu câteva luni motorina la prețul de 5,5 lei în medie. Asta înseamnă că pentru cei 30.000 de litri, cât consumă lunar, Transurbis plătea suma de 165.000 de lei. Astăzi, pentru aceeași cantitate, cei de la Transurbis trebuie să achite 270.000 de lei, adică o creștere de peste 100.000 de lei, chiar și 120.000 de lei.

Distribuie articolul
Comentarii: 1

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.