Bogdan Ilea a reprezentat Ministerul Justiției la dezbaterea din Senat privind asigurarea juridică

Navo cover cover cover

Secretarul de stat originar din Sălaj, Bogdan Ilea, a reprezentat astăzi Ministerul Justiției la dezbaterea organizată de Comisia Juridică din Senatul României cu privire la asigurarea juridică.

Bogdan Ilea susține că este evidentă nevoia de a reglementa conceptul de asigurare juridică prin stabilirea unui cadru normativ coerent. Aceasta trebuie să devină subiectul unei discuții în care toți cei implicați instituțional își prezintă punctul de vedere, spune Bogdan Ilea.

Amintim că evenimentul de astăzi a fost inițiat cu sprijinul senatorilor Daniel Fenechiu și Cristian Niculescu Țâgârlaș.

„În calitate de reprezentant al Ministerului Justiției, am subliniat importanța identificării și clarificării elementelor de drept comparat. De asemenea, am evidențiat necesitatea realizării unui sondaj de piață pentru a determina interesul utilizatorilor și ofertanților din domeniul asigurărilor în acest potențial instrument. Ca orice instrument similar, utilizarea acestui serviciu poate aduce beneficii semnificative, cum ar fi accesul la servicii juridice de calitate superioară și reducerea costurilor acestora. Totuși, trebuie menționat că, din punct de vedere legislativ, reglementarea acestui instrument nu intră în atribuțiile Ministerului Justiției. Cu toate acestea, suntem hotărâți să susținem în măsura în care ne permite legea un astfel de demers, care este legitim și poate aduce beneficii semnificative comunității noastre”, transmite Bogdan Ilea, secretar de stat în Ministerul Justiției.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.