Bisericile din Zalău, în pericol să rămână fără electricitate din cauza prețurilor! Ciunt le suplimentează de URGENȚĂ bugetul cu 50.000 de lei

Navo Navo Navo cover

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Zalău din 27 septembrie se află un proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului privind acordarea de sprijin financiar cultelor religioase recunoscute de lege, care au sediul pe raza Municipiului Zalău, respectiv unificarea componenţei Comisiei de evaluare şi selecţie a ofertelor de proiecte depuse în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă de la bugetul local pentru cultele religioase recunoscute de lege.

Salajul liber Pub

Prin proiectul de hotărâre, foarte stufos, aflăm că se impune urgentarea suplimentării banilor către lăcașurile de cult cu suma de 50.000 de lei care să fie folosiți în sezonul rece. Mai mult, hotărârea este luată fără să mai fie pusă în transparență decizională, pe motiv că administrația locală nu își dorește ca acestea să acumuleze penalități sau să le fie sistata energia termică.

„Luând în considerare modificările propuse se impune suplimentarea cu 50 mii lei a sumei aprobate pentru acordarea de sprijin financiar cultelor religoase recunoscute de lege. Dat fiind faptul că se apropie sezonul rece considerăm că propunerea domnului primar de modificare şi completare a regulamentului în forma propusă este justificată şi solicităm să fie aprobată, în regim de urgentă şi fără parcurgerea perioadei de transparenţă decizională prevăzută de Legea nr. 52/2003 actualizată pentru a evita situaţiile de sistare a furnizării energiei termice, electrice şi acumularea de penalizări, care să îngreuneze şi mai mult situaţia unităţilor de cult şi să afecteze buna desfăşurare a serviciilor religioase”, se arată în proiectul de hotărâre.

De precizat că la începutul anului s-a decis alocarea a 300.000 de lei din bugetul orașului Zalău către bisericile din municipiu.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.