Apelul DISPERAT al crescătorilor de oi din Sălaj: „statul nu ne ajută cu nimic!”. 90% din producția din Sălaj pleacă la arabi

Navo cover cover

Crescătorii de oi din toată România, și implicit din județul Sălaj au ajuns în culmea disperării, susținând la unison că statul nu îi ajută cu nimic.

Salajul liber Pub

Într-o discuție cu Nicolae Țap, președintele Asociației OVIS Sălaj, care reunește peste 700 de fermieri din Sălaj, Cluj și Bihor am aflat că peste 90% din carnea de miel și oaie din județul Sălaj pleacă la export în țările arabe, acolo unde este considerată o delicatesă. Carnea de oaie crescută pe dealurile Sălajului este foarte apreciată ca gust de arabi, astfel că vapoare întregi de miei și oi pleacă des din Portul Constanța spre țările arabe.

În tot acest timp, producătorii de produse din carne de oaie, dar și lactate, susțin că statul român nu îi ajută cu nimic, ba chiar îi încurcă unoeri prin birocrație și numeroasele condiții pe care le pune.

Nicolae Țap susține că la ora actuală lipește legătura dintre producător și consumatorul final, ceea ce își și dorește să facă prin construirea unui centru de producție de carne de oaie în Zalău și Meseșenii de Jos, dar și a unui magazin de profil.

Mai mult, Nicolae Țap susține că de mult timp, ca într-un meci de fotbal, jucătorii din Sălaj se antrenează, însă crede că va veni și timpul când vor juca, chiar la un nivel înalt.

Nicolae Țap susține că are destul de des discuții cu parlamentarii români, inclusiv cu ministrul Agriculturii, dar fără succes. Acesta mai susține și că subvențiile primite de la Uniunea Europeană sunt mai mult un ajutor social pentru fermierii care cresc oi, decât un ajutor cu adevărat necesar și util.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.