Animație grafică – cum s-a produs explozia de la Poligonul Crasna, după greșeala unui militar

Navo cover cover cover cover

Cei de la Știrile PRO TV au realizat o animație grafică prin care arată cum s-a produs incidentul șocant de ieri de la Poligonul Crasna (link VIDEO AICI). 9 militari au fost răniți în urma exploziei care a avut loc ieri în jurul orei 10:30.

Salajul liber Pub

Astfel, zeci de miltiari de la Batalionul de Artilerie din Șimleu Silvaniei se aflau în poligon când s-a produs accidentul, fiind la un exercițiu care consta în aruncarea grenadelor.

Salajul liber Pub

Deflagrația s-a produs în momentul în care unul dintre ei se pregătea să folosească un astfel de dispozitiv cu încărcătura explozivă. Militarul scosese, se pare, cuiul unei grenade defensive și când să o arunce – „a mânuit-o imprundent” – după cum a transmis Parchetul Militar Cluj pentru PRO TV. Nouă cadre militare au fost rănite.

Cum grenada defensivă împrăștie schije, pentru a face cât mai multe victime în jur, acestea au lovit militarii care se aflau în apropiere.

Ancheta în cazul exploziei este făcută de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Cluj. Cercetările se fac pentru vătămare corporală din culpă dar și pentru că nu au fost luate măsuri de securitate și sănătate în muncă.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.