Agitație mare în Primăria Șimleu Silvaniei: Septimiu Țurcaș nu vrea viceprimar de la UDMR

Navo cover cover cover

În următoarea perioadă, în fiecare unitate teritorial administrativă trebuie să se constituie noul Consiliu Local. Consilierii vor decide și cine va fi viceprimar în următorul mandat.

Salajul liber Pub

La Șimleu Silvaniei, la fel ca la Jibou sau Zalău, majoritatea o dă UDMR.

De această dată, deși UDMR își dorește, Septimiu Țurcaș nu mai vrea să le dea maghiarilor postul de viceprimar. Aici trebuie să specificăm că UDMR a avut o bună perioadă de timp viceprimar, în persoana lui Ștefan Berek.

Surse politice ne-au mărturisit că Septimiu Țurcaș a luat această decizie pentru că în cazul în care va fi condamnat definitiv, viceprimarul va prelua atribuțiile de primar, iar liberalul din Șimleu Silvaniei nu și-ar dori ca noul primar din oraș să fie un maghiar.

Din câte se pare, UDMR va primi o altă funcție în cadrul Primăriei Șimleu Silvaniei.

În Consiliul Local de la Șimleu Silvaniei au intrat PNL cu 8 consilieri, PSD cu 4 consilieri, UDMR cu 3 consilieri și câte un consilier de la USR și Pro România.

De remarcat că o altă înțelegere electorală dintre PNL și UDMR la Șimleu Silvaniei a fost aceea ca maghiarii să nu-și pună candidat la funcția de primar și să susțină actualul edil, Septimiu Țurcaș.

Pentru a se forma majoritate este nevoie de votul a nouă consilieri, iar la ora actuală liberalii au doar opt.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.