Administrația din Năpradea, un exemplu pentru eficientizarea colectării selective a deșeurilor
Conducerea Primăriei Năpradea a participat ieri la o întâlnire a celor de la Ecodes și Brantner Servicii Ecologice la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Dobrin unde s-a discutat despre importanța colectării selective a deșeurilor.

Din partea Primăriei Năpradea a participat viceprimarul Eugenia Pop și administratorul public al comunei. Cei de la Brantner Environment, operatorul de salubritate din lotul 1 al județului Sălaj a remarcat eforturile comunei de a selecta colectiv deșeurile.
„Administrația de la Năpradea este foarte implicată să ajungă la standardele europene privind colectarea selectivă a deșeurilor. Aceștia și-au amplasat acele insule prin sate de colectare selectivă pentru că au înțeles importanța colectării deșeurilor în parte, pe fiecare categorie. Sigur, sunt printre comunele din Sălaj care fac pași importanți pentru reciclarea deșeurilor. Sunt și alte comune din lotul 1, este și Năpradea, un exemplu pozitiv unde administrația locală se implică activ”, ne-a spus directorul Brantner Environment, Andrei Frățilă.
Trebuie să amintim că în patru din cele cinci sate ale comunei Năpradea au fost montate containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Prin această investiție, nu foarte costisitoare, dar foarte utilă, cetățenii comunei reușesc să recicleze zeci de tone de deșeuri, făcând din Năpradea o comună eco, prietenoasă cu mediul înconjurător.
Eugenia Pop, viceprimarul comunei Năpradea, a ieșit ieri public cu un mesaj de mulțumire pentru locuitorii comunei care au înțeles cât de importantă este colectarea selectivă a deșeurilor.
„Am dat curs invitatiei adresată de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ECODES Sălaj, împreună cu operatorii de salubrizare Asocierea SC Brantner Environment SRL – SC Brantner Servicii Ecologice SRL, organizată cu scopul informarii , conștientizarii si cunoașterii fluxului tehnologic al deșeurilor, respectiv importanța colectării selective și a reciclării. Am vizitat cu această ocazie Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Dobrin, în cadrul cărora au fost oferite detalii privind fluxul tehnologic al deșeurilor de la colectare, transport, sortare, până la valorificare, respectiv depozitarea finală. Reprezentanții ADI ECODES Sălaj au prezentat rezultatele activității de colectare a deșeurilor atat fractia umeda , cât si uscată pentru fiecare UAT în parte. Mulțumesc pe aceasta cale cetățenilor Comunei Napradea pentru faptul ca au inteles cat este de importanta colectarea deseurilor selectiv și astfel, cu ajutorul lor am reușit sa atingem un procent mare de colectare selectiva a deșeurilor. In acest sens vom continua cu acțiuni de informare a cetățenilor în vederea creșterii cantităților de deșeuri ce pot fi valorificate si diminuarea cantităților de deseu menajer”, a fost mesajul transmis de vicepriamrul Eugenia Pop.