3 zile de distracție, muzică populară și producători locali, pe platoul din centrul Zalăului
La finele acestei săptămâni, în perioada 27-29 august, pe Platoul de Marmură din centrul Zalăului vor avea loc două festivaluri de muzică populară și de promovare a producătorilor locali.

Astfel, se organizează Festivalul internațional de folclor „Ecouri meseșene”, ediția a 45-a și Festivalul „Haidaț pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană”, ediția a 6-a

Vor fi trei zile de muzică populară, pe scenă urmând să concerteze zeci de ansambluri din toată România. De remarcat că sâmbătă, 28 august, de la ora 15, va performa, la scenă, grupul „Zânele Silvane”, cu un spectacol de dans și descântec, iar duminică, 29 august, de la ora 15, Fanfara „Promenada” a Casei Municipale de Cultură din Zalău.

Pe parcursul celor trei zile, Primăria municipiului Zalău desfășoară ateliere: de pictură – broșe de lemn, de confecționat mărgele și brățări și un atelier de cusut, coordonate de „Șezătoare în Silvania”.
Programul Festivalului „Ecouri meseșene”, la scenă:
• Vineri, 27 august 2021: 17-22, Ansamblul „Spiridușii Valcăului”– Valcău de Jos; Ansamblul „Cununa Meseșului” – Horoatu Crasnei, Palatul copiilor – Zalău, Atelierul de joc popular– Zalău, Ansamblul „Mugur, mugurel”- Școala Populară de Arte și Meserii a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Ansamblul folcloric „Columna”, Grupul vocal „Zestrea” și Ansamblul artistic profesionist „Porolissum” ale Casei Municipale de Cultură Zalău și MARIANA DEAC.
• Sâmbătă, 28 august 2021: 18-22, Ansamblul folcloric „Terbete” – Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Ansamblul folcloric „Berekenye” – Cehu Silvaniei, Fomația de dansuri „Széri Kukurók” din Ser, Satu Mare, Fomația de dansuri „Árvalányhaj” – Nușfalău, Formația de dansuri „Lelei Nemesek” din Lelei, Satu Mare, Ansamblul „Szamoshát” din Satu Mare, Ansamblul „Nagyvárad” din Oradea.
• Duminică, 29 august 2021: 17-22, Ansamblul „Bujorii Cehului” – Cehu Silvaniei, Liceul de Artă „Ioan Sima”– Zalău, Ansamblul „Bocșana și Satul meu”- Asociația Culturală „Dorul dorului”, Caraș Severin, Ansamblul „Meseșul Junior”- Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Ansamblul „Românașul”- Universitatea Tehnică Cluj Napoca, Ansamblul folcloric „Meseșul” și „Veteranii Meseșului” – Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și IONUȚ LANGA și SAVA NEGREAN BRUDAȘCU.
Pe conturile de youtube și facebook ale Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, ansambluri folclorice din Italia, Belgia, Insulele Canare/Spania, Ungaria, Bulgaria și Israel.
Partener: Asociația de dezvoltare intercomunitară „Sălaj Plus”. Cu sprijinul Asociației Naționale de Folclor din România/IGF România, Primăriei Valcău de Jos, Primăriei Horoatu Crasnei și Primăriei Plopiș