2 polițiști din Zalău au refuzat o șpagă de 1.500 de lei de la un șofer de camion prins că a manevrat aparatul tahograf

Navo cover cover

Marți, 28 mai, la ora 17.39, pe Bulevardul Mihai Viteazul din municipiul Zalău, polițiștii Biroului Rutier, în timp ce exercitau atribuțiile de serviciu, au oprit în trafic un bărbat de 53 de ani, din comuna Gâlgău, județul Sălaj, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară cu semiremorcă.

Salajul liber Pub

La controlul autoutilitarei, polițiștii au constatat că aceasta avea montat un dispozitiv de manipulare a aparaturii tahograf, fapt pentru care polițiștii i-au comunicat conducatorului auto că va fi sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9.000 de lei.

Pentru ca polițiștii să nu aplice această măsură, conducătorul auto le-a oferit 200 de lei cu titlu de mită, bani pe care aceștia i-au refuzat. Totodată, în timp ce polițiștii l-au condus pe bărbatul de 53 de ani la sediul poliției în vederea efectuării unor verificări suplimentare, acesta le-ar mai fi promis 1.500 de lei, pentru a nu lua măsurile legale care se impun.

Fapta conducătorului auto a fost filmată de polițiști cu echipamentul body-cam din dotare și imediat polițiștii au sesizat Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sălaj și Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Cercetările sunt continuate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.