100 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea deșeurilor în Zalău

Navo cover cover cover cover cover

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului local al municipiului Zalău, ce a avut loc azi, s-a aflat și proiectul pentru aprobarea implementării proiectului ”Insule ecologice digitalizate în municipiul Zalău”, proiect care a trecut de votul consilierilor, deschizând astfel calea spre implemnarea acestui proiect.

Salajul liber Pub

În urma analizei prevederilor ghidului de finanţare, a situaţiei existente la nivelul municipiului Zalău, în urma discuţiilor cu furnizorul de servicii managementul deşeurilor în ceea ce priveşte corelarea tipului de container cu utilajele necesare exploatării noilor dotări, Primăria municipiului Zalău va depune o cerere de finanţare pentru amenjarea a 100 de insule ecologice de tip 1, adică Insulă supraterană încasetată cu 5 containere, 2 de câte 1.1 metri cubi (mc) pentru toate cele 5 fracţii: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic şi metal, hârtie şi carton.

Salajul liber Pub

Acestea vor fi amplasate în zonele de blocuri, amplasamentele vizate fiind cele actuale în care funcţionează punctele de colectare actuale. Costul estimativ al acestora este de 10.000/ euro fără TVA per insulă, rezultând un cost total eligibil al proiectului de 1.000.000 euro fără TVA, la care se adaugă alte cheltuieli considerate eligibile (valoarea TVAului aferent cheltuielilor eligibile se va suporta de la bugetul de stat).
Pentru fiecare insulă ecologică digitalizată va fi asigurat un număr de 200 de cartele de acces.

”În 15 septembrie vom avea o nouă provocare și am vrut să avem pregătite toate documentele inclusiv această Hotărâre de Consiliul, de a construi și în municipiul nostru aceste insule ecologice digitalizate.
Această investiție pe care sper să reușim să o realizăm din fonduri europene, aplicând la acest tip de proiect, unde alocarea sumelor se face primul venit, primul servit, fără îndoială o să imbunătățească mediul ambiant și calitatea vieții în municipiu. Sunt niște containere moderne de colectare a deșeurilor cu cartele așa cum sunt în orașele civilizate din Uniunea Europeană. Dacă reușim să semnăm contractul de finanțare pentru acest tip de investiție cred că lucrurile vor merge foarte repede pentru că e vorba doar de achiziția acestor containere, iar nouă ne revine sarcina să amenajăm punctele de colectare a deșeurilor care nu arată așa cum ne-am dori ea noi”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.