Povestea unui freelencer din Sălaj în arta scrisului: ce înseamnă să profesezi pe cont propriu și cum poți cunoaște succesul

Navo cover cover cover

Daniela Oțet (21 ani) este o tânără originară din Gâlgău-Almașului, comuna Bălan, care s-a ambiționat să creadă în visul său – acela de a câștiga bani din scris fără a avea patroni sau șefi. Tânăra sălăjeancă este convinsă că poți duce un trai decent și ca freelencer și poți ajunge sus pe cont propriu, trăind o viață libertină, fără birouri, birocrație sau șefi.

Salajul liber Pub

Biroul îi este oriudne vrea, fără program și fără stres că întârzie la muncă sau că o pune cineva absent. Nu se ascunde însă să recunoască faptul că atunci când ești pe cont propriu ai foarte mult de muncă și trebuie să crezi mai mult ca oricine în tine pentru a avea succes.

Salajul liber Pub

Daniela Oțet este studentă la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, însă mereu a fost atrasă de tainele scrisului, dorind încă din liceu să activeze ca freelencer în acest domeniu.

Tânăra sălăjeancă și-a dorit mereu să câștige bani pe cont propriu, în lipsa unui șef și a unui program fix, prestabilit. Povestea acesteia a început cu un blog unde posta recenzii despre cărți, blog ce s-a transformat într-un site – www.danielaotet.ro – pe care tânăra postează inclusiv în prezent.

Tânăra s-a remarcat astfel în rândul celor care activează în domeniu, astfel că a ajuns să fie redactor pentru Booknation – unul dintre cele mai vizitate site-uri de recenzii de cărți din România. Între timp, Daniela a participat și la diferite campionate de blogging în cadrul Blogal Initiative și Blog Awards unde a câștigat numeroase premii ce constau în bani și vouchere de cumpărături.

Astfel, de la vârsta de 18 ani Daniela Oțet este propriul ei șef, își face programul așa cum vrea ea, iar într-un cuvânt este un freelencer. În prezent, tânăra se ocupă și de partea de creare de conținut – scrie articole pentru diferite bloguri și publicații din România, se ocupă cu descrieri de produse, cu advertoriale, dar și postări pe rețelele sociale pentru unele companii sau cu partea de newsletter și conținut pentru site-urile clienților partenerilor săi.

Tânăra ne explică cum avansezi într-o carieră de freelencer și cum ajungi să fii căutat de companii și să contezi pe piață, indiferent de domeniul, în cazul său, cel al scrisului.

„La început, am fost nevoită să-mi caut de una singură clienții. În momentul de față, însă, nu mai este nevoie să îi contactez. Aceștia vin prin recomandare, iar din punctul meu de vedere, când activezi ca freelencer profesionalismul este cel care te recomandă. Mai mult decât atât, deși mi-am dorit, nu m-am0 gândit că pot ajunge atât de aproape de țelurile la care am aspirat. Eu cred că prin muncă, perseverență și dedicare, poți să reușești în cele din urmă să bifezi câteva dintre prioritățile pe care ți le stabilești încă de la început”, ne povestește tânăra din Gâlgău-Almașului.

Daniela Oțet speră că nu se va opri aici pentru că are toată viața înainte și vrea să ajungă cât mai sus în domeniul scrisului. Peste câțiva ani își dorește să dețină propria agenție de copywritting. Prin acest proiect speră să ofere șansa celor pasionați de scris să-și etaleze talentul, așa cum și primii ei colaboratori i-au oferit  această oportunitate.

„Oferă-ți timp și muncește pentru ceea ce vrei să devii! Rezultatele, deși nu pe măsura muncii la început, vor apărea”, este sloganul după care se ghidează tânăra.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.