FOTO mesaje. Scandal IMENS în PSD între tabăra de la Zalău și cea din Jibou: doctorul Neaga, avocata Costina și alți tineri, implicați

sos de centura cover

Disputa din organizația de tineret a PSD Sălaj a început să degenereze, iar cele două tabere – susținătorii lui Călin Forț (Zalău) și susținătorii lui Dan Ghiurco (Jibou) – să se atace la cel mai înalt nivel. S-a ajuns inclusiv cu mesaje trimise la conducerea partidului. Mai mult, Vlad Pașcalău, viceprimarul Jiboului a părăsit organizația de tineret a PSD, pentru a transmite un mesaj clar că nu dorește să fie implicat în acest circ, în timp ce avocata Iulia Costina este amenințată cu un consiliu de disciplină pentru că se opune în sedințe lui Călin Forț.

Salajul liber Pub

În scandal a intervenit și doctorul Florian Neaga, în timp ce Ionel Ciunt este pasiv la problemele celor care în urmă cu mai puțin de un an de zile îl susțineau pe străzi pentru a deveni primar al orașului.

Certurile dintre tinerii din PSD Sălaj au început odată cu numirea Larisei Ciupe în funcția de președinte al organizației de tineret a social-democrațiilor din Zalău. Tânăra a făcut parte până de curând din organizația Jibou, însă s-a mutat peste noapte la Zalău, unde a fost propulsată în scurt timp atât în conducerea partidului, cât și în Cosniliul de Administrație al Citadin Zalău, firmă din subordinea Cosniliului Local, unde PSD este majoritar. Primul pas făcut de Larisa Ciupe, cu girul lui Călin Forț a fost de excludere a lui Ionuț Pop, un tânăr antreprenor din grupul de comunicare al organizației. Apoi a început un scandal de nedescris, care a degenerat.

Salajul liber Pub

Recent, Vlad Pașcalău și Iulia Costina au participat la un eveniment al PSD la Neptun. Cei doi tineri au reprezentat organizația din Sălaj, fapt care i-a înfuriat pe susținătorii lui Călin Forț care au trimis mesaje la conducerea PSD.

Scandalul a degenerat când cei doi au aflat despre aceste mesaje. Vlad Pașcalău a transmis un ultim mesaj pe grupul de comunicare al TSD Sălaj, în care arăta că el promovează alte valori, nu ura și dezbinarea, iar apoi a decis să părăsească organizația până când lucrurile nu se clarifică.

„În ultimele luni ai semănat numai discordie între cele două organizații, din Zalău și Jibou. Eu nu doresc să mai particip la dezbinarea pe care îți propui să o provoci. Am aflat de curând că ai fost deranjată de prezența mea la Școala de Vară de la Neptun, permițându-ți chiar să contactezi conducerea ceea ce recunosc, m-a lăsat fără cuvinte”, a fost mesajul lui Vlad Pașcalău pentru cei din organizația TSD Zalău care încearcă să dezbine partidul.

În disputa internă din TSD Sălaj au intervenit mai mulți tineri care au sărit în apărarea lui Vlad Pașcalău, dar și avocata Iulia Costina, care a arătat cum și în cazul ei se încearcă blamarea și tragerea pe linie moartă, tocmai pentru că încearcă să sprijine partidul cât mai mult.

În scandalul din TSD Sălaj a intervenit inclusiv doctorul Florian Neaga, deputat în funcție, cel care a fost sprijinit constant de echipa de tineri de la Jibou, dar și de Iulia Costina și cei doi frați Pop. Doctorul Florian Neaga și-a arătat nemulțumirea față de ceea ce se întâmplă în organizație.

„În ultima vreme, mai multe lucruri întâmplate în organizația noastră, au creat emoții. Și nu pozitive. Cred că munca și rezultatele a oricărui coleg, trebuiesc apreciate. Și trebuie să apreciem munca și ce a realizat Vlad Pașcalău. Și mai cred, că trebuie să fim o echipă unită! Avem multe de făcut împreună!”, a transmis pe același grup, doctorul Florian Neaga.

După finalizarea discuțiilor din grupul de comunicare, Călin Forț și Larisa Ciupe au convocat o ședință a TSD Zalău. Ședința a avut loc la finele acestei săptămâni. În cadrul ședinței, Călin Forț i-a acuzat pe frații Pop că au comandat și plătit articole în presă, iar în momentele când Iulia Costina încerca să sară în apărarea acestora, era repede închisă de Forț, care o amenința cu consiliu de disciplină dacă nu se potolește din a mai ține gură cu el, așa cum ne transmit tinerii care au participat la ședință.

Mai mult, o parte din tinerii care au susținut activ PSD în campania electorală de la alegerile locale și parlamentare i-au cerut sprijinul președintelui Ionel Ciunt. Aceștia au avut inclusiv întâlniri cu Ionel Ciunt la Primăria Zalău, însă, Ciunt nu a părut prea interesat de problemele lor. Mai mult, primarul Zalăului le-a transmis să își rezolve problemele cu Călin Forț și să nu îl mai caute pentru așa ceva, după cum ne-au mărturisit aceștia.

Singurul care a intervenit pentru a media acest scandal a fost primarul de la Jibou și liderul politic incontestabil de pe Valea Someșului, Dan Ghiurco. Acesta a cerut în repetate rânduri să se găsească o cale de mijloc astfel încât apele să se mai liniștească între tinerii care susțin activ partidul. Mai mult, alături de Dan Ghiurco, așa cum se poate observa și din postările acestora, s-au lipit doi grei ai PSD Sălaj, viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel, omul care muncește pentru Zalău, și liderul primarilor PSD din Sălaj, Dorel Man – primarul comunei Letca.

Mai mult, surse din cadrul partidului ne transmit că un grup de primari sunt dispuși să ceară în următoarea ședință de la seniori schimbarea lui Călin Forț din funcția de președinte al PSD Zalău și înlocuirea acestuia cu Teodor Bălăjel.

Contactați de echipa Sălajul Liber, majoritatea din cei implicați nu au dorit să comenteze scandalul. Astfel, Vlad Pașcalău și Dan Ghiurco nu au dorit să facă comentarii, iar Călin Forț ne-a blocat orice cale de comunicare cu acesta. Totuși, tinerii care ne-au răspuns întrebărilor noastre ne-au declarat la unison că nu se vor opri și vor boicota toate acțiunile PSD Zalău, până când Călin Forț nu va face un pas în spate.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.