Doliu în învățământul din Sălaj. A murit unul dintre cei mai apreciați profesori din județ

Navo cover cover

Profesorul Nicolae Costruț a plecat sâmbătă, 30 aprilie, într-o lume mai bună la vârsta de 81 de ani.

Salajul liber Pub

NICOLAE COSTRUȚ s-a născut în comuna Marca pe 12 noiembrie 1941. A fost mai întâi absolvent al Institutului Pedagogic de 3 ani, Facultatea de Fizică și Chimie, iar ulterior și al Facultății de Chimie a Univesității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

A fost profesor de fizică și chimie la Școala Gimnazială Marca, la Liceul de Chimie Zalău, la Școala „Porolissum” Zalău, director de școală în perioada 1967-1979, inspector școlar între anii 1980-1991, iar după aceea, din 1991 până la pensionare a fost expert metodist la Casa Corpului Didactic Sălaj.

Cei care l-au cunoscut spun că a fost un coleg formidabil, mereu zâmbitor, optimist, care a împărtășit tuturor din vasta sa experiență dobândită de-a lungul carierei didactice de peste 40 de ani, punând în valoare neprețuite calități de dascăl și, de asemenea, dând dovadă de profesionalism deplin și inegalabil spirit de echipă.

Activitate editorială: A condus din punct de vedere redacțional Revista „Școala Noastră”, Buletinul de informare didactică, Buletinul informativ „Ora Școlii”. A fost deținător de rubrică proprie în presa locală, cu denumirea „Ora Școlii”, pe teme de educație și invătământ.

Colaborări: articole publicate în revistele „Tribuna Învățământului” – București; „Didactica Nova” – Galați; „Silvania”, „Caiete Silvane” și „Limes” – Zalău.

Spiritualitate: articole publicate în revistele Mesagerul „Sf. Anton”, ediția în limba română – Roman (jud. Neamț), „Viața Creștină” – Cluj Napoca, „Vestitorul” – Oradea, „Flori de Crin” – Șimleul Silvaniei etc.

Opera literară: „Meditații despre rugăciune” – Zalău, Editura Lekton, 1996; „Copilul în căutarea unui mod de viață propriu” – Zalău, Editura Lekton, 1998.

De-a lungul întregii sale vieți a fost un om deosebit, care va rămâne veșnic în amintirea tuturor celor care au avut onoarea să-l cunoască.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.